Wist jij dat je de stam van een broccoli heel goed kan gebruiken in gerechten en het dus niet hoeft weg te gooien? In dit recept snijden wij de broccolistam in dunne slierten zodat je ze door je noedels kan doen, zo voorkom je voedselverspilling én het is gezond! Lees snel verder.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 teentjes knoflook, geperst
1 broccoli
1 winterpeen, julienne gesneden
1 limoen, in partjes
200 g volkoren noedels
50 g cashewnoten, grof gehakt
1 el sesamzaad
zonnebloemolie
zout en peper
voor de saus
3 el tahin
2 el sojasaus
1 tl sriracha
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de broccoli in roosjes en houd de stam apart. Doe de broccoliroosjes in een kom en meng met wat zonnebloemolie, de knoflook en het zout en peper door elkaar. Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven voor 10-15 minuten totdat de broccoli gaar is en de randjes goudbruin kleuren.
3. Snijd de broccolistam in slierten met een spiraal- of juliennesnijder.
4. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Voeg de broccoli en winterpeenslierten toe aan de pan met noedels en verwarm 2 minuten mee.
5. Meng de ingrediënten voor de saus in een kom. Voeg de saus toe aan de warme noedels met de broccoli en de peen en meng goed door.
6. Meng de noedels, broccoliroosjes en cashewnoten in een kom. Verdeel over de borden en maak ten slotte af met sesamzaadjes en de limoenpartjes. Serveer direct.
Gebruik jij de broccolistam wel eens in recepten? Heb jij dit noedelrecept gemaakt en wil je ons laten weten wat je er van vond? Laat het ons weten via een reactie op het blog of Facebook of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier.
0 reacties