...

Vijgencarpaccio

door | 11 okt 2013 | Glutenvrij, Raw Food, Recepten, rucola, Salade, vijgen

Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht verdient een schoonheidsprijs! En daarnaast ben ik altijd dol op creaties die een bekende naam een nieuwe betekenis geven. Want wie denkt er nog aan rundercarpaccio als je deze vijgenvariatie hebt gezien? Een smaakvol plaatje op een bord.

Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
zakje rucola
2 verse vijgen

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 grote eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
beetje citroensap

Voor de garnering:
handje gekruimelde zachte geitenkaas
handje amandelschaafsel

Hoe maak je deze vijgencarpaccio?
Maak eerst de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, de honing en het citroensap en mix twee derde van deze dressing door de rucola. Leg de rucola op een plat bord. Ontdoe de verse vijgen van hun steeltje en snij in zo dun mogelijke plakjes, verdeel deze over de rucola en besprenkel met de rest van de dressing. Doe het amandelschaafsel in een koekenpan en bak tot het schaafsel goud kleurt. Bestrooi de carpaccio met het amandelschaafsel en de gekruimelde zachte geitenkaas. Ideaal als voorgerecht of in combinatie met wat oerbrood als maaltijdsalade.

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Summary
recipe image
Recipe Name
/vegetarische-recepten/groene-vijgensmoothie/
Published On
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

1 Reactie

  1. Digna van Tatenhove

    Beste Isabel, wat een heerlijk recept en zonder een dier dood te maken, daar ben ik altijd naar op zoek. Ik heb wijnazijn met frambozen gebruikt en dat smaakt ook lekker. Wat een mooie recepten allemaal, dank.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt