Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi
Enza Bom

Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

vrijdag 30 september 2022
Heb jij een dagje vrij? Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Maak bijvoorbeeld deze volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi! Een lekker én gezond ontbijt of een verantwoord tussendoortje, deze volkoren muffins zijn perfect om jouw immuunsysteem mee te boosten. Ga jij ze ook maken?

Ingrediënten
voor de muffins
1 Zespri Green kiwi
2 eieren
½ zakje gist
200 g light smeerkaas
180 g volkorentarwemeel
80 g havervlokken
4 el honing
4 tl soja- of havermelk

voor de topping
2 Zespri Green kiwi’s
200 g light smeerkaas
35 g agavesiroop

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 °C.
2. Meng de eieren met de light smeerkaas, de soja- of havermelk en de honing. Voeg de Zespri kiwi toe en meng goed door elkaar. Voeg de havervlokken, het gezeefde meel en de gist toe. Laat het mengsel 30 minuten rusten in de koelkast zodat de havervlokken kunnen hydrateren.
3. Verdeel dit mengsel over de papieren of siliconen muffinvormen en bak 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
4. Voor de topping: meng de light smeerkaas met de agavesiroop en kiwi. Zet het mengsel minstens 1 uur in de koelkast. Gebruik een spatel om de topping over de muffins te verdelen.
5. Versier de muffins met de overgebleven kiwischijfjes en dien onmiddellijk op.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.