Het mag dan al wel 2 januari zijn, de kans is groot dat je nog steeds zit opgescheept met een behoorlijke hoeveelheid oliebollen. En voordat je uit wanhoop deze allemaal de prullenbak in wilt gooien, misschien handig om eerst eens even dit artikel te lezen. Wij zijn namelijk voor jullie de keuken in gedoken en hebben 3 overheerlijke overgebleven oliebollen recepten gemaakt: appel-kaneel broodpudding, chocolade-kokos wafels en wentelteefjes!
Appel-kaneel broodpudding
Ingrediënten
Voor
personen
Appel-kaneel broodpudding
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Wil je (extra) rozijnen in je broodpudding? Doe dan twee handjes rozijnen in een bakje met warm water en laat deze 15 minuten wellen.
Stap 3
Snijd de oliebollen in vieren en doe in een grote kom.
Stap 4
Verwarm in een pannetje de melk met de suiker. Haal deze pas van het vuur wanneer de suiker helemaal opgelost is. Giet hierna de melk in de kom met oliebollen.
Stap 5
Vet 4 mokken in met een beetje boter of olijfolie.
Stap 6
Schil de appel en snijd hem in stukjes. Voeg de appel samen met de eieren, rozijnen en kaneel toe aan de kom. Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
Stap 7
Stap 8
Stort het mengsel in de mokken en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven.Stort het mengsel in de mokken en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven.
Tip!
De broodpudding is het lekkerste wanneer deze nog warm is.
Chocolade-kokos wafels
Ingrediënten
Voor
personen
Chocolade-kokos wafels
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm het wafelijzer of de grillpan voor op middelmatige warmte. Vet in met wat water of bakspray. Leg de oliebol tussen het wafelijzer of de grillpan. Druk plat en bak in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 2
Smelt de chocolade au bain-marie: hak de chocolade in stukjes van gelijke grootte of gebruik chocoladedruppels. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtelijk kokend water. Let erop dat er geen stoom of waterdruppels in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld door. Voeg eventueel een scheutje melk toe om een wat smeuïgere consistentie te krijgen.
Stap 3
Snijd in de tussentijd de banaan in blokjes.
Stap 4
Dip de wafels door de gesmolten chocolade en de geraspte kokos. Maak af met wat blokjes banaan.
Wentelteefjes
Ingrediënten
Voor
personen
Wentelteefjes
Bereidingswijze
Stap 1
Druk de oliebollen plat met je handen of een deegroller.
Stap 2
Klop in een kom de eieren met de melk los. Voeg de oliebollen toe aan het mengsel en laat ze hier even in weken. Niet te lang, want we willen natuurlijk niet dat de plakjes oliebol uit elkaar vallen.
Stap 3
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hier de wentelteefjes in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Schep de wentelteefjes op een bordje en bestrooi met poedersuiker.
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Of misschien wel allemaal? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Net het puddingbrood gemaakt, in plaats van in de mokken in een cakeblik gegooid, kwam er heerlijk uit! Ik heb wel twee keer zoveel gemaakt dus alle ingrediënten dubbel. Smullen!
11:47 19 januari 2024Hi Raven, wat leuk om te horen! Fijn dat het helemaal is gelukt :)
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijk.. Maar vraag.... Wat doe je met de ingevette kijken bij het eerste recept??
11:47 19 januari 2024Hallo Margret, fijn dat het lekker was! Bij stap 7 doe je het mengsel in de mokken in plaats van de ovenschaal, dus dat heb je goed gezien inderdaad. We gaan dit aanpassen, dankjewel!
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Gisteravond de wentelteefjes gemaakt als toetje. Ik heb onze ingevroren zelfgebakken oliebollen gebruikt. Met de hoeveelheid melk/eieren kan je meer dan 4 oliebollen doordrenken. Onverwacht zo lekker!!
11:47 19 januari 2024Hoi Marja, wat leuk om te horen dat jij ook wentelteefjes hebt gemaakt van de overgebleven oliebollen! Goede tip ook om deze in de tussentijd in de vriezer te bewaren :-) Fijn dat het gesmaakt heeft!
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.