...

Wilde brandnetelsoep

door | 4 jun 2016 | Ayurveda, Paleo, Raw Food, Recepten, Soep, Wildplukken

Print Friendly, PDF & Email

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 400 gram jonge brandnetelbladeren (topje van de brandnetel)
  • 2 aardappelen, in stukjes
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 deciliter (vegan)room
  • peper en zout

Maak je deze wilde brandnetelsoep?
Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een wasbak. Gebruik handschoenen of plasticzakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Hak de brandnetelbladeren fijn. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de brandnetelbladeren, de aardappelen en de bouillon toe en laat 15 min. koken of tot de aardappelen gaar zijn. Mix de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met room, zout en peper.

Wildpluk-workshop
Wil je een keer meedoen met een wildpluk-workshop onder leiding van Leoniek Bontje en mij? Kijk dan voor meer informatie en een overzicht van de aankomende workshops op mijn website. Aanmelden voor een van de workshops kan door een berichtje te sturen naar info@bewustmetvoeding.com. Succes met plukken en eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wilde brandnetelsoep
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 47 Review(s)
Yvet Noordermeer
Volg Yvet

Yvet Noordermeer

Eigenaar en voedingscoach at Bewust met voeding
Yvet is voedingscoach van De Hippe Vegetariër. Zij focust zich op een voedingspatroon dat zo dicht mogelijk bij de natuur ligt. Dus pure, onbewerkte, biologische voeding die het liefst zo lokaal mogelijk is geproduceerd. Deze voeding sluit het beste aan bij de spelregels van ons lichaam. Op die manier is gezond eten niet alleen lekker en voedzaam, maar ook makkelijk en betaalbaar!
Yvet Noordermeer
Volg Yvet

Latest posts by Yvet Noordermeer (see all)

8 Reacties

    • Tessa Emmen

      Hi Valère,

      Beide zijn goed!
      1 recept is uit een kookboek en de andere is door onze voedingscoach ontwikkelt.
      Qua smaak zal het inderdaad niet heel veel verschillen.

      Liefs,
      Tessa.

      Antwoord
  1. Els

    Door de room niet geheel Vegan! Jammer

    Antwoord
    • Tessa Emmen

      Hi Els,

      Dit kan natuurlijk makkelijk vervangen worden door een vegan room, die nu gelukkig ook op de markt zijn!

      Liefs,
      Tessa

      Antwoord
  2. Boone Dirk

    Mag je ook witte dovenetel in de soep doen want brand netel en witte dovenetel staan door mekaar in mijn tuintje

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Boone, zelf heb ik weinig ervaring met het koken met netels, maar als de witte dovenetel ook eetbaar is, dan lijkt het mij het proberen waard natuurlijk! Laat je weten of het lukt?

      Antwoord
    • Smaggie

      Dovennetel is niet eetbaar en in hrote hoeveelheden zelfs giftig

      Antwoord
      • Rick van der velde

        Dovennetel is gewoon eetbaar hoor en zelfs gezond. Bevat kalium en vitamine B en C.

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt