...

Winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes

door | 4 dec 2019 | aardappel, Aardappel, Adv, paksoi, Recepten, Stamppot

Print Friendly, PDF & Email

Niks is lekkerder dan in de winter opwarmen met stamppot en hierbij mogen de balletjes natuurlijk niet ontbreken! Deze stamppot met tempehballetjes is wel heel bijzonder! Tempeh kan namelijk heel goed gehakt vervangen. Voeg je favoriete gehaktkruiden toe en je krijgt mooie ballen voor bij de stamppot, maar dan helemaal plantaardig. Het recept voor winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes vind je hier!

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de stamppot
1 kg kruimige aardappels
2 Shanghai paksoi of 1 grote paksoi
80 ml groentebouillon
150 g feta, verkruimeld
150 g pecannoten, grofgehakt
zonnebloemolie
zout en peper

voor 15-20 tempehballetjes
500 g tempeh
100 g havervlokken, gemalen
3 el ketjap manis
2 el mosterd
1 tl tomatenpuree
zonnebloemolie of boter
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd in stukken van gelijke grootte en zet ze in een pan voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook de aardappels in 25 minuten gaar. Giet de aardappels af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.
  2. Maak ondertussen de tempehballetjes. Rasp de tempeh met een grove rasp. Voeg gemalen havervlokken, ketjap, mosterd en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de gemarineerde tempeh in ongeveer 15-20 stukjes. Maak met behulp van je handen tempehballetjes van ongeveer 6 cm doorsnede. Verhit zonnebloemolie of boter een koekenpan en bak de balletjes terwijl je deze regelmatig in beweging houdt totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
  3. Was en snijd de paksoi in dunne reepjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de paksoi enkele minuten totdat deze nog knapperig maar wel gaar is.
  4. Meng de paksoi, feta en pecannoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de tempehballetjes.

Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl

Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt