...

Wortel-banaan-kokosbrood

door | 8 dec 2014 | Brood, Ontbijt, Recepten, Vegan, wortels, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Een overheerlijk wortel-banaan-kokosbrood dat op Facebook al de ronde is gegaan, nu eindelijk ook op mijn blog! Een heerlijk recept, de perfecte balans tussen gezond en lekker. Heel smaakvol door de wortels, bananen, de appelmoes en de knisperende kokosvlokken. Sturen jullie me een foto van jullie resultaat?

Wat heb je nodig?
Voor het brood:
240 gram volkorenmeel
120 gram suiker (bijvoorbeeld kokosbloesem)
150 gram wortelrasp
80 gram geraspte kokos
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
120 gram appelmoes (ongezoet)
2 eieren
4 eetlepels kokosolie
3 bananen

Voor de garnering:
handje walnoten (of andere garnituur naar smaak)


Hoe maak je dit prachtige wortel-banaan-kokosbrood?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng allereerst alle droge ingredienten: volkorenmeel, suiker, wortelrasp, kokos, vanille extract, kaneel en bakpoeder. Smelt de kokosolie au bain marie. Meng vervolgens alle natte ingredienten: appelmoes, eieren, gesmolten kokosolie, bananen. Meng daarna het droge mengsel met het natte mengsel tot een gelijkmatige mix. Vet een cakevorm licht in met olie en beleg met bakpapier. Giet het beslag gelijkmatig in de vorm. Bestrooi met walnoten of een andere garnituur naar smaak. Bak het brood in 60 minuten goudbruin en laat vervolgens nog geruim een half uur afkoelen. Klaar om te genieten!

Bron: Healthy Nibbles and Bits

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

10687054_742548915811823_456856424007738085_n

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortel-banaan-kokosbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

11 Reacties

  1. dejongemi

    Ik ben niet zo gek op volkoren, kunnen we dan eventueel de volkoren omruilen voor spelt en desnoods voor amandelmeel? Hoor het graag Isabel want uw recepten zijn geweldig

    Antwoord
    • isabelboerdam

      Je kan volkorenmeel absoluut vervangen! Geen probleem. Ik zou denk ik kiezen voor bloem, dan blijft de cake luchtiger. Spelt kan ook, maar dan wordt hij wat steviger en compacter. Veel succes en bedankt voor de leuke complimenten! 🙂

      Antwoord
  2. Anita Dekker

    Heerlijk recept! We hebben ervan genoten. Ik ga het zeker vaker maken.

    Antwoord
  3. Ellen Brinkman

    Vandaag voor het eerst gemaakt. HEERLIJK !!!! Ik probeer ook zoveel mogelijk veganistisch te eten dus de volgende keer ga ik een ei vervanger proberen. Ik laat wel weten of het net zo lekker is.

    Antwoord
  4. Amar

    Wortel-banana kokos brood ; je zou de suiker kunnen vervangen door Stevia of Oerzoet !!!!!!!

    Antwoord
  5. Ellen

    Heerlijk gerecht en altijd een succes!

    Antwoord
  6. Lotte

    Hoi Isabel! Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ik had alleen wel een vraagje, kan je de suiker ook minderen of helemaal weglaten, of smaakt het dan nergens naar? En door wat kan ik de kokosolie vervangen?
    Echt een leuke site heb je!

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Dag Lotte! Oei kokosolie vervangen vind ik wel lastig, omdat dat later weer opstijft waardoor het brood stevig blijft. Je zou het kunnen proberen met gewone roomboter (100-150 gram), laat me weten hoe dat gaat! Verder is de suiker weglaten geen enkel probleem, dit keer gebruikte ik zelf kokosbloesem, dat is sowieso al een stuk gezonder. Als alternatief zou ik er als ik jou was 5 grote mejouldadels in doen en extra kokosrasp. Veel succes!

      Antwoord
      • Lotte

        Bedankt! Ik ga het zo snel mogelijk proberen!

        Antwoord
  7. Kuna Lefering

    Heb dit recept al een poosje geleden gemaakt. Het brood/gebak is verrukkelijk.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Super om te horen Kuna! Leuk!! 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt