Een overheerlijk wortel-banaan-kokosbrood dat op Facebook al de ronde is gegaan, nu eindelijk ook op mijn blog! Een heerlijk recept, de perfecte balans tussen gezond en lekker. Heel smaakvol door de wortels, bananen, de appelmoes en de knisperende kokosvlokken. Sturen jullie me een foto van jullie resultaat?
Wat heb je nodig?
Voor het brood:
240 gram volkorenmeel
120 gram suiker (bijvoorbeeld kokosbloesem)
150 gram wortelrasp
80 gram geraspte kokos
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
120 gram appelmoes (ongezoet)
2 eieren
4 eetlepels kokosolie
3 bananen
Voor de garnering:
handje walnoten (of andere garnituur naar smaak)
Hoe maak je dit prachtige wortel-banaan-kokosbrood?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng allereerst alle droge ingredienten: volkorenmeel, suiker, wortelrasp, kokos, vanille extract, kaneel en bakpoeder. Smelt de kokosolie au bain marie. Meng vervolgens alle natte ingredienten: appelmoes, eieren, gesmolten kokosolie, bananen. Meng daarna het droge mengsel met het natte mengsel tot een gelijkmatige mix. Vet een cakevorm licht in met olie en beleg met bakpapier. Giet het beslag gelijkmatig in de vorm. Bestrooi met walnoten of een andere garnituur naar smaak. Bak het brood in 60 minuten goudbruin en laat vervolgens nog geruim een half uur afkoelen. Klaar om te genieten!
Bron: Healthy Nibbles and Bits
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Ik ben niet zo gek op volkoren, kunnen we dan eventueel de volkoren omruilen voor spelt en desnoods voor amandelmeel? Hoor het graag Isabel want uw recepten zijn geweldig
Je kan volkorenmeel absoluut vervangen! Geen probleem. Ik zou denk ik kiezen voor bloem, dan blijft de cake luchtiger. Spelt kan ook, maar dan wordt hij wat steviger en compacter. Veel succes en bedankt voor de leuke complimenten! 🙂
Heerlijk recept! We hebben ervan genoten. Ik ga het zeker vaker maken.
Vandaag voor het eerst gemaakt. HEERLIJK !!!! Ik probeer ook zoveel mogelijk veganistisch te eten dus de volgende keer ga ik een ei vervanger proberen. Ik laat wel weten of het net zo lekker is.
Wortel-banana kokos brood ; je zou de suiker kunnen vervangen door Stevia of Oerzoet !!!!!!!
Heerlijk gerecht en altijd een succes!
Hoi Isabel! Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ik had alleen wel een vraagje, kan je de suiker ook minderen of helemaal weglaten, of smaakt het dan nergens naar? En door wat kan ik de kokosolie vervangen?
Echt een leuke site heb je!
Dag Lotte! Oei kokosolie vervangen vind ik wel lastig, omdat dat later weer opstijft waardoor het brood stevig blijft. Je zou het kunnen proberen met gewone roomboter (100-150 gram), laat me weten hoe dat gaat! Verder is de suiker weglaten geen enkel probleem, dit keer gebruikte ik zelf kokosbloesem, dat is sowieso al een stuk gezonder. Als alternatief zou ik er als ik jou was 5 grote mejouldadels in doen en extra kokosrasp. Veel succes!
Bedankt! Ik ga het zo snel mogelijk proberen!
Heb dit recept al een poosje geleden gemaakt. Het brood/gebak is verrukkelijk.
Super om te horen Kuna! Leuk!! 🙂