Soms is een eigengemaakte soep de ultieme verwennerij! Ons nieuwste recept biedt precies dat: een verrukkelijke wortelsoep met een vleugje verwarmende gember en romige kokosmelk. De harmonie tussen de zoete wortels, pittige gember en kokosmelk creëert een ontzettend smaakvolle soep. Door de toevoeging van een beetje koriander en een snufje chilivlokken wordt dit soepje toch ook nog een beetje pittig en hierdoor spannend! Geen fan van koriander? Laat het dan gewoon achterwege. Kook jij met ons mee?
Ingrediënten
voor 4 personen
1 witte ui, gesnipperd
1 limoen, het sap
500 g winterpenen, geschild en gesneden
15 g koriander, grof gesneden
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kerriepoeder
½ tl chilivlokken
3 cm gember, geraspt
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verhit wat zonnebloemolie in een grote kookpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui voor 6 minuten tot deze glazig begint te worden. Voeg de geraspte gember, een theelepel gemalen komijnzaad en een theelepel kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de winterpenen en de groentebouillon toe en kook de winterpenen in 20 minuten gaar.
2. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde wortelsoep. Houd een paar eetlepels kokosmelk apart en meng de rest van de kokosmelk samen met het sap van een hele limoen door de soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de wortelsoep over vier kommen en gebruik een lepel om met de overgebleven kokosmelk de kommen te versieren. Maak deze wortelsoep met gember af met de koriander en de chilivlokken. Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer recepten voor soep? Neem dan eens hier een kijkje.
Heb jij deze heerlijke wortelsoep met gember en kokos gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Facebook of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Je mag ook reageren onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!
Hallo Rosa, voor jou al een oud recept zie ik (2013) maar nog steeds een heerlijke soep, dankjewel. Ik gooi er voor 2 personen rode linzen in (140 gr) en laat die mee gaar worden ( 20 minuten ). Maakt er een stevige soep van met behoud van de smaak en kleur.
Wat een heerlijke soep!
Graag zou ik willen weten voor hoeveel personen de wortelsoep is.
Hi Ellen,
Bedankt voor je vraag! De wortelsoep is, gezien de hoeveelheid ingrediënten voor 2 a 3 personen.
Ik hoop hiermee jou vraag te hebben beantwoord.
Heerlijke soep alleen….de olijfolie komt niet meer in het proces voo
Joke Wit
Hi Joke,
Dat klopt helemaal! Ik heb het aangepast, bedankt voor de oplettendheid.
Liefs,
Bibian