...

Wortelsoep met gember en kokos

door | 3 mrt 2023 | Recepten, Soep, Vegan, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Soms is een eigengemaakte soep de ultieme verwennerij! Ons nieuwste recept biedt precies dat: een verrukkelijke wortelsoep met een vleugje verwarmende gember en romige kokosmelk. De harmonie tussen de zoete wortels, pittige gember en kokosmelk creëert een ontzettend smaakvolle soep. Door de toevoeging van een beetje koriander en een snufje chilivlokken wordt dit soepje toch ook nog een beetje pittig en hierdoor spannend! Geen fan van koriander? Laat het dan gewoon achterwege. Kook jij met ons mee?

 

Ingrediënten

voor 4 personen
1 witte ui, gesnipperd
1 limoen, het sap
500 g winterpenen, geschild en gesneden
15 g koriander, grof gesneden
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kerriepoeder
½ tl chilivlokken
3 cm gember, geraspt
zonnebloemolie
zout en peper

 

Bereidingswijze

1. Verhit wat zonnebloemolie in een grote kookpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui voor 6 minuten tot deze glazig begint te worden. Voeg de geraspte gember, een theelepel gemalen komijnzaad en een theelepel kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de winterpenen en de groentebouillon toe en kook de winterpenen in 20 minuten gaar.
2. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde wortelsoep. Houd een paar eetlepels kokosmelk apart en meng de rest van de kokosmelk samen met het sap van een hele limoen door de soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de wortelsoep over vier kommen en gebruik een lepel om met de overgebleven kokosmelk de kommen te versieren. Maak deze wortelsoep met gember af met de koriander en de chilivlokken. Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer recepten voor soep? Neem dan eens hier een kijkje.

Heb jij deze heerlijke wortelsoep met gember en kokos gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Facebook of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Je mag ook reageren onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortelsoep met gember en kokos
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 30 Review(s)
Pien Freije
Volg Pien

Pien Freije

Duurzame foodie at De Hippe Vegetariër
Pien is een echte foodie en stagiair bij De Hippe Vegetariër. Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek leert ze het liefst over voeding en duurzaamheid. Het weekend staat in het teken van vegan eettentjes bezoeken in Amsterdam, een yogalesje volgen en verse ingrediënten halen op de Noordermarkt om vervolgens de keuken in te duiken. Daarnaast kan je Pien altijd blij maken met pindakaas!
Pien Freije
Volg Pien

Latest posts by Pien Freije (see all)

6 Reacties

  1. Yvonne G.

    Hallo Rosa, voor jou al een oud recept zie ik (2013) maar nog steeds een heerlijke soep, dankjewel. Ik gooi er voor 2 personen rode linzen in (140 gr) en laat die mee gaar worden ( 20 minuten ). Maakt er een stevige soep van met behoud van de smaak en kleur.

    Antwoord
  2. Ellen

    Wat een heerlijke soep!

    Antwoord
  3. Ellen

    Graag zou ik willen weten voor hoeveel personen de wortelsoep is.

    Antwoord
    • Rosa Kuijpers

      Hi Ellen,

      Bedankt voor je vraag! De wortelsoep is, gezien de hoeveelheid ingrediënten voor 2 a 3 personen.
      Ik hoop hiermee jou vraag te hebben beantwoord.

      Antwoord
    • Joke Wit

      Heerlijke soep alleen….de olijfolie komt niet meer in het proces voo

      Joke Wit

      Antwoord
      • Bibian Berkhout

        Hi Joke,

        Dat klopt helemaal! Ik heb het aangepast, bedankt voor de oplettendheid.

        Liefs,

        Bibian

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt