...

Zomerse dip: wortelspread

door | 30 jul 2016 | Borrel, Brood, Eetpatroon, Glutenvrij, Recepten, tomaten, Vegan, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Zin in een zomerse dip voor op brood of op een cracker? Deze wortelspread smaakt heerlijk zoet door de wortelen en honingtomaten, maar heeft ook vleugje pit dankzij het pepertje. Je kan eindeloos variëren qua smaak en kleur door gebruikt te maken van verschillende soorten wortelen. Erg lekker, leuk om te zien en makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig?
2 grote winterpenen
1 teentje knoflook
1 trosje honingtomaten
2 sjalotten
2 el extra vergine olijfolie
3 el sesamzaad
1 rode peper
1 tl komijnpoeder
Zout en peper

Hoe maak je deze wortelspread?
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de wortelen in grove stukken. Verdeel de stukken samen met de knoflookteen (ongepeld), honingtomaten en sjalotten (ongepeld) over een bakblik en sprenkel er de olijfolie over. Plaats het bakblik in de oven en gaar ca. 40 minuten in de oven of totdat de wortel zacht is. Bak ondertussen de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Verwijder de zaadjes uit de rode peper. Pel de knoflook en sjalotten als ze uit de oven komen en pureer deze samen met de wortelen, honingtomaten en rode peper tot een smeuïge spread. Voeg de komijnpoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Strooi de sesamzaadjes over de spread.

Tip: Lekker op brood met een beetje tuinkers erbij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zomerse dip: wortelspread
Published On
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 12 Review(s)
ZTRDG
Volg ZTRDG

ZTRDG

Inspiratiebron & marktplaats at ZTRDG
Op ZTRDG - het platform dat symbool staat voor de lekkerste dag van de week - vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één druk op de knop alle ingrediënten van een recept of verwen jezelf met bijzondere producten waar je het hele weekend gelukkig van wordt. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. Zorgeloos genieten van je weekend dus!
ZTRDG
Volg ZTRDG

Latest posts by ZTRDG (see all)

3 Reacties

  1. Corina

    Hoe lang kan je dit bewaren? En kan het ingevroren worden? Klinkt erg lekker!

    Antwoord
    • Jitske IJlstra

      Hi Corina,

      Dit kun je ongeveer een weekje in de koelkast bewaren! In de vriezer blijft het een paar maanden goed.:)

      Lieve groet,

      Jitske

      Antwoord
  2. sieneke van dijk

    Een heerlijk recept. Wat ik altijd een beetje jammer vind is de oven zo lang aan te hebben voor een dipsausje. Dit soort zaken maak ik als ik de oven toch al gebruik voor iets anders.
    Samen erin en je bent weer een stukje duurzamer.
    Verder is dit recept ook erg lekker als je het met dikke yoghurt maakt ipv olijfolie en vadouvan ipv komijn.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt