...

Wrap met rode biet, bietenhummus, quinoa en boerenkool

door | 8 jan 2019 | bieten, boerenkool, Lunch, Recepten, rode biet, Vegan, Wraps

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er een wrap met rode biet, bietenhumus, quinoa en boerenkool op het menu. Een klassieker, maar dat maakt het niet minder lekker! Je kunt met wraps eindeloos variëren. Vul je wrap met je favoriete ingrediënten en je hebt snel een gezonde maaltijd op tafel. Lekker en gezond met veel groenten: wrap met rode biet, bietenhumus, quinoa en boerenkool. Lekker!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 meergranen wraps
300 g rode biet, gekookt en geraspt
75 g rode quinoa
60 g boerenkool
2 appels, geschild en geraspt
100 g walnoten, grofgesneden

Voor de rode bietenhummus
100 g kikkererwten
100 g rode biet, gekookt en in blokjes
1 tl frambozenazijn
2 el olijfolie
zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Plaats voor de rode bietenhummus alle ingrediënten in de keukenmachine en maal ze tot een gladde massa. Proef en pas de smaak aan met zout en peper.
  2. Spoel de quinoa af met koud water. Breng de quinoa samen met het water aan de kook op middelhoog vuur. De quinoa zal tijdens het koken het vocht opnemen. Laat de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Verdeel de wraps over de borden. Bestrijk een wrap met een vierde van de bietenhummus. Schep daarop een vierde van de quinoa, beleg met bieten, boerenkool, appel en walnoten. Vouw de boven- en onderkant van de wrap naar binnen en rol de hele wrap van links naar rechts op met de vulling in het midden. Snijd de wraps doormidden en serveer direct.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wrap met rode biet, bietenhummus, quinoa en boerenkool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

4 Reacties

  1. Joke

    Gaan er geen kikkererwten door de humus? Anders is het meer een bietenpuree. Verder klinkt het wel gezond!

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Joke, je hebt helemaal gelijk! In de hummus moeten ook 100 gram kikkererwten worden toegevoegd! Ik heb dit ook even aangepast in het recept 🙂 Excuses, en brand voor jouw scherpe oog, nu is het echt bietenhummus zoals ook de bedoeling is geweest.

      Antwoord
  2. Anika

    Een klassieker ? Vind het zelf nogal een bijzondere combinatie maar kan aan mij liggen.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Anika, bij ons zit de bietenwrap al even in het repetoire en bietjes worden gezien als typisch vegetarisch, denk maar eens aan de bietensalade met geitenkaas 😉 Groetjes, Lieske

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt