...

Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsaus

door | 29 mei 2021 | aubergine, courgette, paprika, Recepten, Snel klaar, Wraps

Print Friendly, PDF & Email

De warme maanden zijn aangebroken, en we hebben al even kunnen genieten van heerlijk zomers weer! Zodra de zon begint te schijnen, is het tijd om de barbecue aan te steken en heerlijk buiten te tafelen. Heb je geen barbecue? Geen paniek! Vandaag delen we een recept dat je ook binnen kan maken om mee naar buiten te nemen voor een zomerse picknick. Met dit wrap recept kan je oneindig combineren met verschillende ingrediënten. Deze Griekse versie met hummus en gegrilde groenten is een echte aanrader. Voor wat extra frisheid kan je er nog een yoghurtsausje bij maken. Makkelijk te bereiden en ideaal om mee te nemen!

Ingrediënten
Voor de wraps met vulling
8 tortilla wraps
2 aubergines
1 paprika
1 courgette
ca. 200 g hummus
¼ zakje waterkers

Voor het yoghurtsausje
400 ml yoghurt
1 teentje knoflook
½ tl komijnpoeder
¼ tl chilipoeder (optioneel)
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd in dunne repen. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Snijd de courgette ook in de lengte in dunne plakken.
  2. Doe de paprika, aubergine en courgette in een mengkom en giet er een beetje olie overheen. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met een klein beetje olie.
  3. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de groenten tot ze zwarte strepen hebben. Leg de groenten die klaar zijn in een ovenschaal in de warme oven om ze warm te houden.
  4. Leg als de groenten bijna klaar zijn de tortilla wraps in de oven om goed warm te worden. Let op dat ze niet te knapperig worden, want dan vouwen ze niet lekker meer. Je kan ze ook in de magnetron verwarmen volgens instructie op de verpakking.
  5. Meng de yoghurt met een snufje zout en peper, het komijnpoeder en de uitgeperste knoflook tot een lekker sausje.
  6. Besmeer de tortilla’s met de humus, beleg met gegrilde groenten er leg een beetje waterkers op. Serveer het yoghurtsausje erbij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsausje
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 31 Review(s)
Hedwig Zeinstra
Volg De Krat

Hedwig Zeinstra

Vega chef at De Krat
Hedwig is de vega chef van De Krat en deelt haar vegetarische gerechten speciaal voor ons op De Hippe Vegetarier! Meer van dit soort recepten vind je wekelijks in de vegetarische gemakskrat. De Krat brengt de lokale en seizoensgebonden producten die je nodig hebt voor de recepten direct van de boer bij jou thuis. Lekker, gemakkelijk en eerlijk dus!
Hedwig Zeinstra
Volg De Krat

Latest posts by Hedwig Zeinstra (see all)

3 Reacties

  1. Da

    Lekker, maar niet heel bijzonder
    Oven niet gebruikt (bord met folie werkt ook)
    Wrap altijd opwarmen in een pan

    Antwoord
  2. Jolanda

    Sinds half jaar eten we meer vegetarisch, dit recept vanavond gemaakt en mijn dochter en ik hebben ervan gesmuld, erg lekker! Ik houd alleen de gegrilde groenten niet warm in de oven, in een schaal met deksel blijven ze ook warm zeker als je het kort voordat je gaat eten maakt.

    Antwoord
  3. Inge

    Oh wat ziet dit er lekker uit!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt