Zelf waterijsjes maken met fruit
Lieske van der Waals

Zelf waterijsjes maken met fruit

woensdag 28 augustus 2019
Aan de hand van het kookboek TexMex leren wij van Jonas Cramby hoe wij zelf waterijsjes maken met fruit! En dit moesten wij natuurlijk met jullie delen tijdens deze hete zomer ;-) Zelf waterijsjes maken is namelijk helemaal niet moeilijk. In deze duurzame waterijs vormpjes, die je na gebruik opnieuw kunt gebruiken, kun je heel het jaar door genieten van zelfgemaakte ijsjes, maar dan 100% zero waste. Vandaag: paletas de agua ofwel waterijsjes in de smaken avocado, mango, aardbei en yoghurt-bessen!

Ingrediënten
voor 4 personen

Avocado ijsjes
voor 10 ijsjes
1,5 dl water
115 g kristalsuiker
2-3 avocado's
2 el limoensap
waterijs vormen
zout, naar smaak

PS. Op  Coolgift  vind je nog vele andere cadeau ideëen

Bereidingswijze
Breng het water met de suiker aan de kook en blijf doorroeren tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen. Doe de geschilde avocado's samen met het suikerwater, het limoensap en het zout in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat die draaien tot het slush puppie is geworden. Giet dit mengsel in vormpjes. Steek stokjes in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer. Je kunt de stap met de ijsmachine eventueel overslaan, maar dan vormen er wel meer ijskristallen.

Mango ijsjes
voor 10 ijsjes
4 rijpe mango's
85 g kristalsuiker
500 ml limoensap
cayennepeper of chilipoeder zout, naar smaak

Bereidingswijze
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de mangoblokjes samen met de suiker en het limoensap in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat die draaien tot het slush puppie is geworden. Giet dit mengsel in vormpjes. Steek stokjes in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer. Je kunt de stap met de ijsmachine eventueel overslaan, maar dan vormen er wel meer ijskristallen.

Aardbeien ijsjes
voor 10 ijsjes
500 g aardbeien, vers of uit de diepvries
170 g kristalsuiker
1,5 dl water
2 el limoensap

Bereidingswijze
Meng de aarbeien met de suiker en laat een halfuurtje staan. Kook de aarbeien 5 minuten en laat ze afkoelen. Doe het aarbeienmengsel samen met het water en het limoensap in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat die draaien tot het slush puppie is geworden. Giet dit mengsel in vormpjes. Steek stokjes in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer. Je kunt de stap met de ijsmachine eventueel overslaan, maar dan vormen er wel meer ijskristallen.

Yoghurt-bessen ijsjes
voor 10 ijsjes
1,5 dl water
100 g kristalsuiker
350 ml Griekse yoghurt
3 el honing
4 dl frambozen, bosbessen of bramen, vers of uit de diepvries

Bereidingswijze
Breng water en suiker aan de kook en blijf doorroeren tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen. Doe de yoghurt, het suikerwater en de honing in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa. Voeg de bessen toe en roer nogmaals door. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat die draaien tot het slush puppie is geworden. Giet dit mengsel in vormpjes. Steek stokjes in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer. Je kunt de stap met de ijsmachine eventueel overslaan, maar dan vormen er wel meer ijskristallen.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete Tex-Mex gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

TexMex
Jonas Cramby
€24,99
Becht
9789023013891

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.