Of zelf gnocchi maken moeilijk is? Helemaal niet! Je hebt nodig: kruimige aardappels, bloem, ei, zout en een klein beetje geduld. Maar het is het wachten waard, want deze zachte deegkussentjes met boerenkool uit de oven en gebakken paddenstoelen zijn ontzettend lekker! Ze doen het daarnaast heel goed als comfort food. Het recept voor zelfgemaakte aardappelgnocchi met boerenkool en paddenstoelen vind je hier!
Wat is gnocchi?
Gnocchi zijn Italiaanse deegballetjes. Gnocchi is het meervoud van gnocco, dat ‘klont’ betekent. De meest bekende vorm van gnocchi is de variant gemaakt van aardappel. In feite maak je een deegje van gekookte aardappel, waar je bloem, ei en zout aan toevoegt, dat je vervolgens kneedt en daarna snijdt in kleine deegbuideltjes: gnocchi. Je kookt de gnocchi binnen no-time gaar in kokend water met een flinke snuf zout, waarna de gnocchi boven komt drijven en je dit verwarmde gerecht direct op tafel kan zetten!
Ingrediënten
voor 4 personen
voor de gnocchi
500 g kruimige aardappels
175 g bloem
1 ei
1 mespunt zout
overige ingrediënten
350 g gemengde paddenstoelen
150 g boerenkool, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
10 g tijm, fijngesneden
olijfolie
zout en peper
extra nodig:
aardappelpers
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van gelijke grootte en zet ze in een pan voor driekwart onderwater. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Laat de aardappelen 10 minuten afkoelen in de pan.
- Was de boerenkool en scheur de bladeren van de stengels. Dep de bladeren goed droog en snijd deze grof. Meng de boerenkool met een scheutje olijfolie en hussel goed. Leg de boerenkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10 minuten krokant in de oven.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Pers de afgekoelde aardappels door de aardappelpers. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed met je handen de geperste aardappels samen met bloem, zout en ei tot een deegbal. Verdeel de bal in stukken en rol slierten met een doorsnede van 1,5 cm. Snijd deze repen vervolgens in stukjes van 2 cm. Verdeel de gnocchi in vier porties en doe één portie in een pan met kokend water. Wanneer de gnocchi na ongeveer 2 minuten boven komen drijven, zijn ze gaar en haal je ze uit de pan om af te koelen.
- Herhaal deze stap met alle porties en meng de gnocchi met geroosterde boerenkool en gebakken paddenstoelen. Serveer direct!
Op zoek naar meer recepten met aardappel? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl
Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Zier er super uit! Lijkt me heerlijk deze te proberen met dit herfstweer, thanks voor het recept!