...

Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

door | 16 okt 2017 | Aardappel, Glutenvrij, Ontbijt, Paleo, Recepten, Vegan, zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Zin in wat anders dan je dagelijkse smoothie bowl of havermoutpap? Deze zoete aardappel bowl werkt perfect als ontbijt! Misschien een beetje een gek idee – en al helemaal met avocado chocolade mousse, maar deze doet het geweldig! De zoete aardappel zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten. Combineer deze met een chocolade mousse van avocado voor de gezonde vetten en je hebt een super gezond ontbijt!

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 flinke scheut amandelmelk
  • 1 snufje kaneel
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract
  • 2 eetlepels agave siroop of een andere zoetstof
  • Keukenpapier

Voor de topping

  • Kersen
  • Banaan
  • Pecannoten
  • Raw cacao nibs

Hoe maak je de bowl?

Je kunt het beste de avond van te voren beginnen met de chocolade mousse, zodat deze wat steviger kan worden in de koelkast. Mix hiervoor de avocado, cacao, vanille en agave siroop in een blender tot er een gladde massa ontstaat. Je kunt hier eventueel nog wat amandelmelk aan toevoegen. Plaats deze minimaal 3 uur in de koelkast. De zoete aardappel kun je ook de avond van te voren bereiden, maar persoonlijk vind ik het lekkerder als deze nog een beetje warm is. Prik wat gaatjes in de zoete aardappel en rol deze in wat keukenpapier. Plaats de zoete aardappel voor 10-15 minuten in de magnetron op ongeveer 700 watt. Het aantal minuten hangt af van hoe groot je aardappel is. Als je geen magnetron hebt, kun je de aardappel ook koken. Ik raad je aan om hem dan voor het koken te schillen. Als je een magnetron gebruikt, kun je de schil heel gemakkelijk verwijderen als de aardappel zacht is. Prak de zoete aardappel en meng deze met de amandelmelk en kaneel. Serveer met de chocolade mousse en eventueel met wat kersen, plakjes banaan, pecannoten en raw cacao nibs.

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie  

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
Recipe Name
Zoete aardappel bowl met chocolade mousse
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Miriam Groot
Volg Miriam

Miriam Groot

Gastblogger at De Hippe Vegetariër
Jarenlang schrijft en kookt Miriam als gastblogger voor De Hippe Vegetariër. Op haar eigen platform The Veggie Reporter deelt ze over vegan eten, duurzaamheid, seksualiteit en leven met één hand. Ze barst van de ontbijttips (en draagt de titel Wereldkampioen Havermout 2021), maar ook voor de lunch en het avondeten weet ze altijd wel iets creatiefs in elkaar te flansen.
Miriam Groot
Volg Miriam

Latest posts by Miriam Groot (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt