...

Zoetzure rabarbertaart

door | 7 okt 2013 | rabarber, Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Tijd om jezelf te verwennen met een smultaartje? Deze rabarbertaart is een (redelijk) gezonde en verstandige keuze en niet te vergeten super lekker! De havervlokken in het deeg zorgen voor een extra ‘bite’ en een goede structuur, de zoetzure rabarber geeft de taart een frisse smaak en bovendien een mooie kleur. Lekker bakken dus!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
250 gram volkorenbloem
50 gram havervlokken
150 gram boter
100 gram suiker
snufje zout

Voor de vulling:
600 gram rabarber
30 gram boter, in vlokjes
2 eetlepels suiker

Hoe maak je deze zoetzure rabarbertaart?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst het deeg: doe de volkorenbloem met de havervlokken, de boter, de suiker en het snufje zout in een kom en kneed tot er een egaal deeg ontstaat. Als het deeg te droog is kan je altijd een beetje koud water toevoegen. Druk het deeg in een ingevette springvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede en zet even in de koelkast. Maak nu de vulling: verwijder de onder- en bovenkant van de rabarbersteel, schil ze en snij ze in reepjes. Leg de rauwe rabarberstukjes in de springvorm en bestrooi met de suiker en de botervlokjes. Bak de taart in 25 minuten goudbruin. Kwartiertje laten afkoelen voordat je hem serveert, koud is hij ook heel lekker!

TIP!
Voor een gezondere variant van deze taart kan je de suiker en de boter uit de vulling weglaten en experimenteren met minder suiker en meer havervlokken in het deeg.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zoetzure rabarbertaart
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt