...

Zomerse kiwi-braam salade met een munt-vinaigrette

door | 24 aug 2022 | Adv, De Hippe Vegetariër, Recepten, Salade

Print Friendly, PDF & Email

De dag die ooit zo ver weg leek is dan toch echt hier. De vakantieperiode is voorbij, back to work! Wij hebben ontzettend genoten van veel relaxen en heerlijk eten en drinken deze vakantie. Maar nu de vakantie voorbij is, zijn wij weer vaker in de sportschool te vinden en doen wij meer ons best om gezond te eten. Daarom delen wij vandaag dit recept voor een heerlijke zomerse salade met Zespri Green kiwi’s in de hoofdrol! Dit houdt ons fit en energiek om zo het nieuwe schooljaar of werkseizoen te beginnen. Lees snel verder!

Back to work
Dat de zomer voorbij is, hoeft niet te betekenen dat we al het lekkers uit ons eten moeten halen! De toevoeging van de Zespri Green kiwi’s maakt dit gerecht heerlijk fris. Waan je voor een paar minuten weer op dat heerlijke terras! Het blijft altijd flink wennen om weer terug te komen in het werkritme, maar deze kiwi’s kunnen daar zeker een handje bij helpen. Deze mooie harige bolletjes zitten namelijk boordevol vitamine C en reguleren je bloedsuikerspiegel. Zo krijgen je immuunsysteem én je hersenen een boost, zonder dipje als gevolg. Werkdruk, kom maar op!

Ingrediënten 
voor 2 lunchsalades
2 Zespri Green kiwi, in partjes
½ komkommer, in linten
100 g baby spinazie
100 g quinoa
75 g bramen
60 g geitenkaas, verkruimeld
25 g pecannoten, grof gehakt

voor de munt-vinaigrette
5 g munt, fijngesneden
1 el extra vierge olijfolie
1 tl Dijon mosterd
½ tl witte wijnazijn

Bereidingswijze
1. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat helemaal afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
2. Meng de ingrediënten voor de munt-vinaigrette in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Doe de vinaigrette in een goed afsluitbaar potje. 
3.
Verdeel de quinoa over de bodem van de lunchtrommels, leg hierop een laag baby spinazie en drapeer de komkommerlinten hier overheen. Garneer de salade met de bramen, kiwi, geitenkaas en pecannoten. Sluit de lunchbox af en voeg net voordat je gaat lunchen pas de munt-vinaigrette toe zodat je lunch lekker vers blijft.  

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Of nog leuker: stuur ons een foto! We zijn benieuwd!

 

Summary
Zomerse kiwi-braam salade met een munt-vinaigrette
Article Name
Zomerse kiwi-braam salade met een munt-vinaigrette
Description
De vakantieperiode is voorbij, back to work. Vandaag delen wij dit recept voor deze heerlijke salade met Zespri Green kiwi's in de hoofdrol!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt