Zomerse salade met rabarber, aardbei, asperges en linzen
Isabel Boerdam

Zomerse salade met rabarber, aardbei, asperges en linzen

vrijdag 09 mei 2014
Echt een lentesalade met vrolijke kleuren, zonnige ingrediënten en een frisse zoetzure dressing om het geheel af te maken. Een mooie gezonde salade die kan dienen als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht, het is maar net hoe je hem combineert. Mijn favoriet voor de zomerse maanden!

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 kop linzen (liefst Puy linzen)
2 stengels rabarber
1 doosje aardbeien
1 doosje kleine groene asperges
1 trosje honingtomaatjes

Voor de dressing:
3 eetlepels ahornsiroop
3 eetlepels olijfolie
½ citroen, sap
zout en peper

Voor de garnering:
16 basilicumblaadjes
150 gram feta
kopjes van de groene asperges

Hoe maak je deze zomerse salade?
Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij de rabarber in blokjes, de aardbeien in vieren, de tomaatjes doormidden en de asperges in stukjes. Bewaar de kopjes van de asperges voor de garnering. Maak de dressing door de ahornsiroop met de olijfolie en het citroensap te mengen. Schep de dressing door de rabarber, de aardbeien, de asperges, de tomaatjes en de linzen, breng op smaak met zout en peper en laat even staan zodat de dressing in de groente kan trekken. Schep de salade op een grote schaal of op de borden, leg de aspergekopjes bovenop, verdeel de basilicumblaadjes en verkruimel de feta. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.