Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Heb je veel diëten gevolgd? Flink aan het jojoën met je gewicht? In mijn vorige post heb je kunnen lezen waarom crashdiëten niet werken. Het verleden kunnen we gelukkig niet terugdraaien, maar je kan wel iets doen om je lichaam een beetje te helpen! Daarom hier een paar handige tips om je spijsvertering weer een beetje wakker te schudden.

Tip 1: kook met kruiden
Je spijsvertering kan wel een opkikker gebruiken na een te zwaar dieet, omdat je vertering op de ‘spaarstand’ is gaan staan. Gelukkig zijn er een aantal kruiden die je spijsvertering weer een tandje harder laten werken. Kook dus ruimschoots met: gember, peper, kurkuma, chilipeper, cayennepeper, paprika, ui en knoflook.

Tip 2: drink groene thee
Drink lekker veel groene thee! Na het drinken van een kop groene thee zorgt het stofje catechine ervoor dat de stofwisseling enkele uren iets sneller werkt. Verwacht geen wonderen, maar alle beetjes helpen!

Tip 3: eet pittig
Valt het je ook op dat bovenstaande kruiden veelal “warme” kruiden zijn, deze zorgen voor een zogenoemd thermogeen effect in je lichaam. Hoe meer je eet met een zogenoemd thermogeen effect, des te meer calorieën om worden gezet in warmte in plaats van in vet. Lekker pittig eten dus!

Tip 4: douche koud
Klinkt misschien gek, maar koud douchen helpt het thermogeen effect ook te verhogen. Probeer koud na douchen in je systeem te krijgen. Bouw dit langzaam op. Begin eerst je benen koud na te douchen, daarna ook je armen en zo kun je op een gegeven moment een minuutje helemaal onder de koude douche staan. Ik kan je vertellen, je bent meteen wakker en voelt je een stuk frisser en energieker!

Tip 5: slaap voldoende
Wanneer je niet genoeg slaapt, kun je hormonaal snel uit balans raken. Als je heerlijk ligt te dromen gaat je lichaam vetcellen afbreken. Deze worden gebruikt om je immuunsysteem aan te sterken en om reparatieprocessen te leveren. Klinkt ideaal toch? Zorg er dus voor dat je minimaal 7 uur slaap pakt per nacht.

Heb jij iets aan deze tips? Of ook ervaring met zware dieten? Laat het ons weten in een reactie of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw verhaal graag!

Summary
5 tips om te herstellen na een te zwaar dieet
Article Name
5 tips om te herstellen na een te zwaar dieet