Print Friendly, PDF & Email

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van een gezonde leefstijl. Voeding en beweging spelen samen een belangrijke rol voor het krijgen en behouden van een fit lichaam. Om je een handje op weg te helpen heeft FIT.nl samen met een team van (sport)diëtisten, personal trainers, wetenschappers en fysiotherapeuten gewerkt aan De FIT Methode. Dit boek beantwoordt al je vragen over het werken aan een gezond en fit lichaam. Ben je benieuwd wat ik van het programma vind? Lees het hier!

Wat is De FIT Methode?
Op internet lees je veel (tegenstrijdige) verhalen over wat nou precies gezond is en hoe je je lichaam het beste kunt trainen. Door alle verschillende adviezen kan het nog al lastig zijn om je streven na te leven. In De FIT Methode staat uitgebreid beschreven wat de beste manier is om je lichaam fit te krijgen en fit te houden, ongeacht je leeftijd, ervaring, voorkeuren of trainigsdoel. Je kunt dit boek zien als een stappenplan die je kunt doorlopen om meer inzicht te krijgen over voeding en training. Het kan zijn dat je wilt afvallen, juist in spieren wilt aankomen of je conditie verbeteren. Elk doel wordt uitgebreid besproken in De FIT Methode met als wenselijk resultaat dat jezelf je eigen coach wordt op het gebied van mindset, training en voeding: de drie essentiële bouwstenen voor een fit lijf.

Inhoud
De FIT Methode is een dik boek met 328 bladzijdes vol met sportieve kennis. Voor je begint stel je je eigen doel vast en dit doel probeer je in tien stappen te behalen. Naast het boek gebruik je ook de website FIT.nl om gegevens bij te houden en maak je gebruik van de FIT-app. Het lijkt me wel een opgave om aan deze methode te beginnen, want je moet er wel helemaal voor willen gaan. Het is niet zo dat je een keer het boek doorbladert en je binnen notime je doel behaalt. Maar als je eenmaal een realistisch doel voor ogen hebt, helpt De FIT Methode je om een manier te vinden om dit doel te behalen. Je leest hoe je de juiste mindset creëert, hoe je het beste kunt trainen en welke voeding je helpt bij het behalen van je doel. In De Fit Methode zijn alle uitspraken wetenschappelijk onderbouwd met bijbehorende bronnenlijst, geen inhoudsloos geneuzel dus!

Speciaal voor Vegetatiërs
Vraag je je weleens af of je als sportieve vegetariër of veganist een tekort binnenkrijgt aan bepaalde voedingsstoffen? In De FIT Methode lees je waar je rekening mee moet houden bij een plantaardig voedingspatroon voor sporters of mensen die willen afvallen. Alle belangrijke voedingsstoffen voor vegetariërs zijn op een rijtje gezet inclusief mogelijke vleesvervangers. Dit vond ik zelf een fijne toevoeging van deze methode, omdat er op internet erg vaak wordt geschreven over eiwitten uit kwark en andere dierlijke producten.

De layout
Het boek is opgebouwd uit vijf delen. Allereerst lees je de inleiding met het plan om je persoonlijke doel vast te stellen. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven hoe je de juiste mindset kunt ontwikkelen. De volgende stap bestaat uit trainen, trainen en nog eens trainen. Voor een fit lichaam is bewegingen essentieel. Lees alles over hoe je meer kunt bewegen en welke vorm van sport bij jou kan passen. Uiteraard mag het herstel dan niet ontbreken. Hoeveel rust heb je nodig en wat is de beste slaaphouding? Alles is uitgebreid onderzocht en op een makkelijk te begrijpen manier uitgelegd. Het boek eindigt met een erg uitgebreid hoofdstuk over voeding, waar je alles leert over een gezond voedingspatroon en essentiële voedingsstoffen.

Al met al…
Zowel voor sporters als nog-niet-sporters kan dit boek je handvaten geven om een gezond lichaam en een gezonde geest te creëren. Je vindt hier belangrijke informatie om het maximale uit je leefstijl te halen. Het is een duidelijke en zeer uitgebreide methode, waarmee je je persoonlijke doel kunt behalen als je hier echt voor gaat. Het enige wat ik miste waren recepten die je op weg kunnen helpen, maar daarbij kan onze site je wellicht ook helpen :)!

De FIT Methode
Samengesteld door personal coaches, sportdiëtisten & professionals van FIT.nl
Prijs:€ 29,95

Ben jij benieuwd geworden naar De FIT Methode? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
De FIT Methode + WINACTIE
Article Name
De FIT Methode + WINACTIE
Description
De FIT Methode bevat alle kennis die elke (nog-niet-) sporter tot zijn beschikking zou moeten hebben. Wij geven een exemplaar weg!
Author