Print Friendly, PDF & Email

Toegegeven, echt een kookboek is Live, Love, Run niet. Maar ik volg de blog van Annemerel al zo lang dat een recensie van haar eerste boek niet uit kon blijven. Annemerels boek is een verzameling van “inspirerende verhalen, recepten en praktische tips van een hardloopjunkie”. Een hardloopboek, dus! Aangezien Isabel momenteel hard aan het trainen is voor haar eerste marathon en ik zelf ook graag hardloop (ik houd het vooralsnog even bij halve marathons), vormt het boek van Annemerel een leuke afwisseling op de kookboeken die je normaal gesproken voorbij ziet komen op De Hippe Vegetariër. En wees gerust, er staan ook nog een paar recepten in!

Live Love Run binnenwerk3Van hardloophater tot hardloopjunkie
Live, Love, Run
bestaat uit zestien hoofdstukken. In tien daarvan vertelt Annemerel alles (ja – eigenlijk echt wel alles) over hardlopen en over hoe zij zelf veranderde van een hardloophater in een hardloopjunkie. De andere hoofdstukken, waaronder Selfie, Food en Loopschema’s, zijn eigenlijk bonushoofdstukjes. Annemerel begint haar boek met een FARQ: Frequently Asked Running Questions, waarin ze een aantal veelgestelde vragen van haar lezers beantwoordt. Het boek eindigt met De 25 beste hardlooptips, die het gehele boek nog eens overzichtelijk samenvatten.

Voor de beginnende en gevorderde hardloper
En wat vind je dan in de rest van het boek? Nou, informatie over hardlopen dus. Annemerel begon in 2006 met hardlopen en na wat ups en downs loopt ze nu zo’n drie tot vier keer per week. Vijf marathons heeft ze al gelopen, waarvan de laatste in een ontzettend goede tijd (onder de 3.30 uur!). (Hard) rennen kan ze dus wel en ze heeft dan ook de nodige kennis en ervaring opgedaan om haar lezers goed te informeren over alle facetten van de sport. Voor de wat technischere informatie, bijvoorbeeld over blessures en hoe je deze kunt voorkomen of verhelpen, heeft ze sportarts Petra Groeneboom in de arm genomen.

Live Love Run binnenwerk2Annemerel vertelt namelijk niet alleen over haar eigen ervaringen met hardlopen (en die heeft ze volop: van haar allereerste hardlooprondje, tot een marathon in New York die alles behalve vlekkeloos verliep, tot 20 km lopen op een atletiekbaan in Italië midden in de zomer), maar deelt ook nuttige en belangrijke informatie over voeding, verschillende soorten trainingen, motivatie en discipline en hardloopgadgets. Daarmee is Live, Love, Run absoluut niet alleen bedoeld voor de beginnende hardloper, maar juist voor elke hardloper. Het boek helpt je om een betere, tevredenere hardloper te worden, of je nou net begint of dat je al een aantal wedstrijden achter de rug hebt. Zo krijgt de beginnende hardloper tips over hoe je langzaamaan beter en sneller wordt en Annemerel vertelt de meer ervaren hardlopen hoe je de voorbereiding voor een wedstrijd (bijvoorbeeld een halve of hele marathon) het beste aanpakt en hoe je het beste uit je verschillende soorten trainingen kunt halen.

Live Love Run binnenwerk4Hardloopselfies en een paar recepten
De vormgeving van het boek zal de lezers van Annemerels blog bekend voorkomen; haar boek ligt dan eigenlijk ook in het verlengde van haar blog. Dezelfde kleuren (vooral wit en roze) zie je op iedere bladzijde en veel van Annemerels hardloopselfies zullen je bekend voorkomen als je haar blog leest. Voor het maken van die selfies deelt ze ook nog tips trouwens, die misschien niet erg relevant zijn (allesbehalve zelfs), maar mocht je je toch afvragen hoe Annemerel er na 20 of 30 km nog zo fris uitziet op foto’s, kun je het hoofdstuk hierover nog even doorlezen.

En de recepten? Tja, daar hoef je dit boek niet voor te kopen, zeker niet als vegetariër. Annemerels favoriete herstelvoer na een lange duurloop is sushi en veel van de recepten (vijftien stuks in totaal) in het boek bevatten dan ook vis of vlees. Verder is Annemerels recept voor “Eggs deluxe” (scrambled eggs met zalm en avocado erbij) behoorlijk standaard, maar daarvoor is het natuurlijk ook een hardloopboek. Annemerels liefde voor hardlopen straalt ervanaf en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Zo aanstekelijk, dat ik de dag na het uitlezen van dit boek om half zeven ’s ochtends (op zaterdag!) buiten stond om een rondje te gaan hardlopen.

Live, Love, Run – Inspirerende verhalen, recepten en praktische tips van een hardloopjunkie

Live-Love-Run-cover

Annemerel de Jongh
Bruna Uitgevers
ISBN 9789400507210
€20,00

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het graag!

 

Summary
Live, Love, Run
Article Name
Live, Love, Run