...

5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

door | 28 dec 2020 | Feestdagen, Gezondheid, Producten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Alcoholvrij is hip! Voor bier, wijn en gin worden in een rap tempo allemaal alcoholvrije alternatieven ontwikkeld. Eerder testten wij al de alcoholvrije gin van Seedlip en Ceder’s. We besloten ons meer te verdiepen in alcoholvrije dranken en stuitten daarbij op een aantal mooie wijn & spirit alternatieven. De flessen hebben een bijzonder verhaal en zijn biologische geproduceerd. Een leuke bijkomstigheid: ze bevatten veel minder suiker en calorieën dan het gemiddelde glaasje wijn. We vonden ze in de selectie van Petit Plaisir.nl. Zie hier onze favorieten!

Nona June
Nona June is hot en happening in België en is net in Nederland geïntroduceerd. Nona June is een alcoholvrije gin die op basis van negen botanische ingrediënten is gemaakt. Door het ingrediënt jeneverbes doet Nona June niet onder voor de alcoholhoudende versie. Een heerlijk alternatief voor een goede gin tonic!

Blå Sparkling Tea
Dit drankje bestaat uit thee, maar dan net een beetje anders. Blå Sparkling Tea is een droge cuvée op basis van 13 verschillende soorten thee. De Deense sommelier Jacob Kocemba wilde iets speciaals ontwikkelen dat de diepgang van een goed glas wijn kon evenaren. Hij stortte zich in de wereld van thee en deed jarenlang onderzoek naar de meest kwalitatieve soorten, en de juiste temperatuur en infusietijd. Hierdoor is een uniek product ontstaan dat je in een champagneglas schenkt: Sparkling Tea. Perfect voor een speciale gelegenheid of om cadeau te geven tijdens de feestdagen!

Vendôme Mademoiselle Classic
Eindelijk een droge alcoholvrije bubbel. Deze Vendôme is gemaakt van de Airén druif in La Mancha. Bijzonder aan deze wijn is de methode waarop de alcohol is onttrokken. Dit gebeurt op een sous-vide manier, waarbij de wijn op hele lage temperatuur verhit wordt. Zo blijven de mineralen en de smaak optimaal behouden. Vendôme Mademoiselle Classic doet het goed als aperitief, op een feestje en tijdens oud en nieuw!

Vendôme Mademoiselle Chardonnay
De Vendôme Mademoiselle Chardonnay is op dezelfde manier gemaakt als de Vendôme Mademoiselle Classic. Deze droge witte wijn heeft tonen van citrusfruit, acaciabloesem en boterbabbelaars. Met maar 18.7 kcal per 100 ml mag het gerust een skinny wijntje worden genoemd!

Sinzero Cabernet SauvignonSinzero is een nieuwe rode wijn uit Chili en behoort nu al tot de beste alcoholvrije rode wijnen die op dit moment beschikbaar zijn. Op deze mooie fles staat een alcoholpercentage van minder dan 0.5% vermeld, wat volgens Europese richtlijnen alcoholvrij mag worden genoemd. Sinzero heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept en is een heerlijke volle rode wijn met tonen van specerijen en rood fruit. Perfect voor bij een kaasplankje of tijdens de koude winterdagen.

Ken jij een van deze dranken? Wat is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties of via Facebook of Instagram. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!
Article Name
5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!
Description
Alcoholvrij is hip! Vandaag vertellen we jullie meer over een aantal alcoholvrije wijnen & spirits uit de selectie van Petit Plaisir.nl!
Author
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt