...

5 redenen waarom je je ontbijt beter niet kunt overslaan

door | 21 okt 2023 | Adv, De Hippe Vegetariër, Gezondheid, Vegetarisch, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Ontbijt is de meest overgeslagen maaltijd van de dag. Zonde! Want met een gezond ontbijt kun je jouw dag meteen goed beginnen. Het doet bijvoorbeeld veel goeds voor je energielevel, stoelgang en denkvermogen! Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze 5 redenen waarom je je ontbijt beter niet kunt overslaan. 

 

Een gezonde stoelgang

Wist je dat een vezelrijk ontbijt goed is voor je stoelgang? De vezels in het ontbijt zijn onverteerbaar, maar zorgen er wel voor dat jouw stoelgang makkelijker op gang komt. Daarnaast zijn deze onverteerbare vezels voedsel voor je darmbacteriën en produceren ze hierdoor allerlei gezonde stoffen! Een goede manier om je ontbijt rijk aan vezels te maken is door het toevoegen van volkoren granen zoals volkorenbrood of havermout, of het toevoegen van fruit! Veel fruit, zoals bijvoorbeeld bananen en kiwi’s zitten vol met vezels. 

 

Begin de dag met voldoende energie

Met een gezond ontbijt krijgt jouw lichaam de energie die het nodig heeft om de dag goed te beginnen. Door vezels toe te voegen aan je ontbijt, komt de energie uit je ontbijt langzaamaan vrij. Hierdoor kun je de hele ochtend door! Met bijvoorbeeld een kiwi maak je een mega lekker én gezond ontbijt. Zo is de kiwi van nature rijk aan smaak, vitamine C én vezels. En laat die ingrediënten nou enorm veel goeds doen voor jouw energielevel. Zo start je jouw dag vol energie!

 

Vitaminen

Tijdens de donkere en koude maanden kunnen we allemaal wel wat meer vitamientjes gebruiken om ons immuunsysteem te ondersteunen. Onze tip: begin de ochtend met fruit, zo heb je al meteen een groot deel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines binnen! Start de dag bijvoorbeeld met een lekkere plantaardige yoghurt met granola en kiwi! 

 

Het voorkomen van ongezond snacken

Sla je wel eens je ontbijt over? Dan merk je vast wel dat je een paar uur later enorme trek krijgt! Ben je dan onderweg? Dan koop je door het beperkte aanbod al snel een mueslireep die vol met suiker zit, of een croissantje vol met verzadigd vet. De dag starten met een vezelrijk ontbijt zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt. Dat voorkomt dus het ongezonde snacken! Voor de vroege vogels onder ons is een heerlijke overnight oats of yoghurt met fruit en volkoren granola voor onderweg heel geschikt om de avond van tevoren te maken.

 

Boost je brain!

Uit onderzoek blijkt dat het overslaan van je ontbijt slecht kan zijn voor je denkvermogen. Heb je een belangrijke meeting of een tentamen in de ochtend? Dan is het dus extra belangrijk om een gezond ontbijt te nuttigen! Waarom dat zo is? In de ochtend is je glycogeen voorraad aardig laag omdat het al lang geleden is dat je je hebt gegeten. Als je je ontbijt overslaat is er dus minder brandstof voor je brein beschikbaar. Logisch dat het dus niet zo fijn is voor je denkvermogen.😉

Wat is jouw favoriete gezonde ontbijt? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
5 redenen waarom je je ontbijt beter niet kunt overslaan
Article Name
5 redenen waarom je je ontbijt beter niet kunt overslaan
Description
Ontbijt is de meest overgeslagen maaltijd van de dag. Zonde! Want met een gezond ontbijt kun je jouw dag meteen goed beginnen. Lees hier meer.
Author
Suzanne Harlaar

Suzanne Harlaar

Plantaardige Foodie at De Hippe Vegetariër
Suzanne is een plantaardige foodie en recept ontwikkelaar bij De Hippe Vegetariër. In Suzanne's leven draait het allemaal om lekker en gezond eten, ze kent alle vegan hotpots in de stad, heeft een camerarol vol met foto's van lekkere gerechtjes en is altijd op de hoogte van nieuwe producten. Ook vindt ze het geweldig om tijdens haar master Nutrition & Health te leren over gezonde voeding en levensstijl.
Suzanne Harlaar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt