Print Friendly, PDF & Email

Zoals je in mijn eerste blog hebt kunnen lezen heb ik in levende lijve ervaren wat er met je lichaam, gezondheid en geest kan gebeuren als je er niet zorgvuldig mee om gaat. Ik leefde ooit op witte broodje tonijn salade, zure matten, to do lists, deadlines en koffie en was me toentertijd niet bewust van de schade die ik veroorzaakte. Het gevolg was ik een echte ‘crash’. De oplossing vond ik in ‘Good Food Transition’, de verschillende stappen naar goede voeding. Deze week de vierde en laatste stap: transition, op naar een succesvol Good Food Life!

De beste versie van jezelf
Transition is de laatste stap die je zet, of eigenlijk het resultaat van de eerste drie stappen van Good Food Transition: Consciousness, Find your poison en Good Food. Het belangrijkste hierbij is om bij jezelf te blijven. Je bent wie je bent, de kunst is niet om (tijdelijk) te veranderen maar om blijvend het beste uit jezelf naar boven te halen. Deze verandering in jezelf wordt uiteindelijk een intrinsieke motivatie omdat je je er beter bij gaat voelen en niet anders meer wil. Dit is dan ook de reden voor mijn beeld van Transition: de vrouw naast de wolf, je komt blijvend in je eigen kracht te staan.

Essentiele stappen
Voor mij heeft iedere essentiële stap die je zet met Good Food Transition een onderliggende betekenis/levensles/medicinale werking. Het zijn allemaal stepping stones op weg naar de uiteindelijke transitie in jezelf. Mijn uitgangpsunt is niet dat je een totaal ander mens bent na Good Food, zeker niet. Het doel is dat je meer hebt geleerd over jezelf, over wat wel of niet bij je past zodat je ECHT een keuze hebt, over gezonde voeding en hoe deze blijvend te integreren in je leven. Dankzij de Good Food Transition heb je je lichaam kunnen opruimen, je poison herkend, en ben je nu in staat om het beste uit jezelf naar boven te halen en in je eigen kracht te staan.

Mijn totemdieren
Ik krijg vaak de vraag waar het idee achter de illustraties (adelaar, panter, bisonvrouw, wolf) vandaan komt. Deze illustraties zijn gemaakt door Milou Neelen en zijn geïnspireerd op totemdieren van de indianen. Indianen geloven in Totemdieren ofwel krachtdieren die eigenschappen hebben waar je bepaalde boodschappen in kunt ontdekken, of bepaalde krachten aan kunt ontlenen. Ook kunnen ze je helpen om je levenslessen te leren en hebben ze soms een medicinale werking. Ik zie een mooie connectie tussen deze Totemdieren en stappen naar Good Food Transition.

We hebben nu de vier essentiële stappen om de beste versie van jezelf te kunnen worden voorbij zien komen. Ik zal nu dieper ingaan op de onderliggende betekenis van de stappen die je hebt doorgemaakt/gelezen.

CONSCIOUSNESS
De adelaar overziet alles, hij richt zijn blik op het geheel om uiteindelijk een visje op kilometers afstand te kunnen spotten. Het is de bedoeling dat je zelf de adelaar wordt. De adelaar staat symbool voor het hebben van de helicopter view en gaat daarom hand in hand met kennis vergaren en met je bewust worden van de keuzes die je hebt. Hoe meer kennis je hebt over voeding, hoe makkelijker het is en blijft om voor jezelf de beste keuzes te kunnen maken.

FIND YOUR POISON
De panter kent zijn eigen kracht. Wanneer volgens de Indianen de panter aan je verschijnt, is het tijd om je eigen zwakheden onder ogen te zien en ermee om te leren gaan. Jij hebt bij deze stap je eigen poison erkend, jouw zwakte in je eetpatroon, en maakt een begin om ermee te leren dansen.

GOODFOOD
De bison was voor de Indianen van de prairie een bron van overvloed, want hij gaf hen eten, kleding en leer voor de tipi’s. Wanneer er een witte bison verscheen was dat een teken dat er een periode van overvloed aan zou breken. Nu is het tijd voor gezonde overvloed voor jou lijf. De witte bison vrouw zal slechts goeds en voorspoed voortbrengen. Good Food geeft jou dus voorspoed, brengt jou goede gezondheid en lekker eten…

TRANSITION
De wolf is een roedeldier, maar hij is ook heel goed in staat zichzelf te redden. Hij herstelt het evenwicht tussen de behoeften van anderen en die van zichzelf. Ook jij vindt in deze fase je eigen balans, door in je kracht te gaan staan. Voel wat goed voor je is, wat je energie kost en wat je energie geeft. Door te leven volgens de 80-20% methode ben je in staat keuzes te maken die bij je passen en dit blijvend te integreren in je leven zodat je in balans komt en blijft. Door vervolgens één verandering per dag toe te passen, maak je het niet te ingewikkeld voor jezelf ben en blijf je gezond, blij en in balans! Kortom: je bent de beste versie van jezelf geworden.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn blogs de afgelopen weken! Mocht je meer informatie willen hebben aangaande Good Food en de weg hier naartoe, dan ben ik ten alle tijden bereikbaar om je vragen te beantwoorden via [email protected]

Succes met jouw Good Food Life!

With love,
Laurianne

Door gastblogger Laurianne Ruhe, www.goodfoodtransition.com

Summary
Good Food Transition stap 4: transition
Article Name
Good Food Transition stap 4: transition