Print Friendly, PDF & Email

2.3/5 - (4 stemmen)
over_laurianneGood Food is het inspirerende kookboek van Laurianne Ruhé. Met haar boek en bedrijf GoodFoodTransition richt ze zich op de positieve verandering die goede voeding voor mens en maatschappij kan betekenen. Met leuke voorbeelden laat ze zien dat er voor iedere ongezonde gewoonte, een gezond en vaak nog lekkerder alternatief bestaat. Dus begin vandaag nog met het maken van gezondere keuzes en gun jezelf een healthy, happy life!

Het lichaam zegt stop
Op 4 oktober 2010 zei Laurianne haar eigen lichaam ‘Stop!’. Ze bleek fysiek en geestelijk aan het eind van haar latijn. Rusten en de tijd nemen was de enige oplossing. Jarenlang had ze zelf geleefd op energiedrankjes, pakjes, blikjes en diepvries, omdat in haar drukke leven met een intensieve baan, een baby en vrienden geen ruimte was voor bewustzijn en gezonde voeding. Deze ‘system breakdown’ zoals ze zelf schrijft, was voor haar de omslag. Ze besloot de wereld van helende voeding in te duiken en ontdekte hoe hoofd en lijf onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en hoe goede voeding haar herstelproces bevorderde. Stap voor stap voelde ze zich beter en inmiddels is ze gezond, krachtig, fit, slank en energiek als nooit te voren. Dat gevoel gunt ze iedereen en Good Food helpt je op weg.

IMG_7012Laurianne’s Essentials
Laurianne werkt in de praktijk met vijf stappen die uiteindelijk leiden tot een leven vol ‘Good Food’. Het begint bij bewustwording. Voeding maakt ons tot wie we zijn, dus het gaat erom dat je weet wat je eet zodat je de juiste keuzes kan maken, die passen bij jou als persoon. De volgende stap is om je ongezonde gewoonten te vervangen door gezonde gewoonten waar je ook nog blij van wordt! Dus vind je gif, ontgift en kies voor ‘Good Food’. De verandering in jezelf, de weg naar ultieme gezondheid volgt dan vanzelf. Goede, gezonde voeding verandert je lijf en leven positief, dus ga ervoor!

Wat is Good Food
Good Food, oftewel Clean Eating, is in Amerika al jaren een fenomeen. Het gaat uit van het eten van pure, gezonde producten en voedinstoffen uit de natuur. Dit zijn ingrediënten die door je lichaam herkend worden, waarvan je lichaam weet wat ermee moet gebeuren en die de hoeveelheid afvalstoffen in je lijf tot het minimum beperken. Hierbij kies je in je dagelijkse voeding voor 80% voor onbewerkte voeding zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook eet je zo weinig mogelijk moeilijk verteerbare producten, dus zoveel mogelijk lactosevrij en glutenvrij. Tot slot neem je geen genetisch gemanipuleerde producten en snelle suikers. Dat is de basis om de allerbeste versie van jezelf te worden!

IMG_7014Gezonde vervangers
Omdat Laurianne als geen ander weet hoezeer je gehecht kan zijn aan bepaalde ‘slechte’ gewoontes laat ze je zien hoe je hier een gezonde draai aan kan geven. Een Good Food-lifestyle moet immers haalbaar zijn, dus nooit zondigen gaat toch niet werken. Doe het alleen op een leuke en lekkere manier! Laurianne laat zien hoe je zelf paprikachips maakt, wat je kan kiezen als je dol bent op frisdrank, zwarte koffie of pinda’s. Alles om te zorgen dat je gewoon chips, koekjes, cake, taart, friet met mayo of pizza kan blijven eten, alleen dan net even anders!

Good Food recepten
Inspiratie voor echt Good Food vind je in Laurianne haar recepten. Ze geeft je een lijstje sappen, 7x ontbijt, 7x lunch, 7x diner, gezonde zoete en hartige snacks en gezonde dips en sauzen. Allemaal om een gezond alternatief te vinden voor die lastige momenten. Denk aan hartige ontbijtmuffins, boekweitpannenkoeken, quinoa-dadelbrood, homemade granola, lijnzaadcrackers, bananenbrood, guiltfreepizza, falafelburger, pompoenrisotto, dadel-kokosballetjes, worteltaart en een chocolade milkshake… Mmm! Dat klinkt als smullend de beste versie van jezelf worden!

Good Food. Word in 1 maand de beste versie van jezelf
Laurianne Ruhé
Uitgeverij Scriptum
ISBN 978 90 5594 942 7
Prijs 22,50

good food

Ben jij benieuwd geworden naar dit kookboek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
Good Food
Article Name
Good Food