...

Superzaden: chia, lijn en hennep

door | 30 jul 2014 | Superfood, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Superfoods zijn al enkele maanden helemaal ‘hot’ omdat ze bijzonder veel voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Welke soorten zijn er eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond? Deze week alles over de zogenaamde ‘superzaden’: chia zaad, lijnzaad en hennepzaad.

Chia zaadequine-chia-seeds-bulk-organic-whole-food-for-horses-ZOOM1
Chia zaad is een zeer krachtig en populair superfood. Eeuwenlang werd het gegeten door de Maya’s, Azteken en de Inca’s. De zaadjes bevatten hoge percentages omega-3 vetzuren, eiwitten, vezels, antioxidanten, proteïnen en mineralen. Deze combinatie van hoogwaardige voedingsstoffen zorgt ervoor dat sneller en makkelijk afvalt zonder honger, het is goed voor je hersenen, verlaagt je cholesterol, verhoogt je weerstand, houdt je bloedsuikerspiegel stabiel, vertraagt het verouderingsproces en zorgt voor sterke nagels en haren. Een flinke waslijst! Meng chia zaad door je smoothies, door salades of bij je ontbijtgranen.
Bestel het Chia zaad hier!

Lijnzaad
Dit gezonde zaadje staat vaak een beetje onterecht in de schaduw van zijn goede vriend chia does-flaxseed-help-you-lose-weightzaad. Lijnzaad is namelijk prima te gebruiken als budget proof alternatief om je omega-3 vetten aan te vullen en tegelijkertijd je darmflora te ondersteunen. Daarnaast bevat lijnzaad een aantal B vitamines. Meng de zaadjes door je smoothie, over je salade of door je yoghurt. Of meng twee eetlepels lijnzaad met zes eetlepels water, laat het even staan en gebruik het als vegan ei-vervanger! Zorg er wel voor dat je voldoende water drinkt als je lijnzaad gebruikt.
Bestel het lijnzaad hier!

Hennepzaad
Hennepzaad heeft veel geneeskrachtige eigenschappen en is daarom met recht een superfood. Zo helpt het mee je gewrichten, hart- en bloedvaten en je geheugen in goede conditie te houden en bouwt het mee aan je gelukshormoon serotonine. Een zaadje waar je blij van wordt dus! Hennepzaad zit vol met eiwitten, vitamines en mineralen. Het bevat alle acht de essentiële hennep-bewarenaminozuren die ons lichaam niet zelf aan kan maken, evenals omega 3, 6 en 9 in precies de juiste verhouding voor opname in ons lichaam. Deze onverzadigde vetzuren houden je huid in een goede conditie. Omega 3 heeft ook een positieve uitwerking op het brein. Daarnaast geeft dit zaadje ons veel energie en werkt het positief op je immuunsysteem. Hennepzaad heeft een nootachtige smaakt en doet het goed in salades, in soepen en op een rijstwafel met avocado.
Bestel het Hennepzaad hier!

Wil jij deze superzaden bestellen? Dat kan heel gemakkelijk in de webshop van het Superfood Centre: www.superfoodcentre.nl.

Summary
Recipe Name
Superzaden: chia, lijn en hennep
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt