...

Trakteer jezelf!

door | 22 okt 2013 | Producten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Een mens kan niet zonder iets lekkers op z’n tijd, het gevoel van een traktatie, even niet bezig zijn met ‘gezond’ en ‘verstandig’. Zelf probeer ik deze behoefte stiekem toch te bevredigen op een verstandige manier door gezond te snoepen. Het kan echt!

Gezond snoepen
In de eettips tot nu toe zijn we eigenlijk al diverse producten tegengekomen die je als ‘gezond snoep’ zou kunnen beschouwen. Je moet het alleen nog even op die manier zien. Zin in een koekje? Neem een plakje ontbijtkoek met wat halvajam erop of een rijstewafel besmeerd met notenpasta. Zin in een zoutje? Neem een bakje rauwkost eventueel met magere yoghurt dressing of een klein handje gedroogde vruchten, zaden of onbewerkte noten. Zin in een toetje? Neem een bakje magere kwark met halvajam en/of appelstroop, een bekertje magere vanilleyoghurt of Optimel vla, keuze uit vanille, chocolade, karamel of dubbelvla. En een stukje pure chocolade tussendoor met minstens 70% procent cacao kan natuurlijk altijd. Het gezonde leven is zo slecht nog niet!

Billy’s Farm
Vind je al bovengenoemde opties toch nog te saai of te weinig traktatie, dan zijn er ook nog bedrijven die zich specialiseren in gezonde snacks. Mijn persoonlijke favoriet bij uitstek is Billy’s Farm, het merk voor lekkere biologische koeken zonder toevoeging van riet- en bietsuiker. Alles wordt gezoet met siropen uit graan en fruit en in plaats van roomboter wordt er ongeharde palmolie gebruikt. Hierdoor hebben de koekjes een veel natuurlijkere smaak en bevatten ze aanzienlijk minder calorieën dan ‘normale’ koekjes. Bovendien hebben ze een uitgebreide selectie aan lekkers: speculooskoeken (favoriet!), appel-cranberriekoeken, gember-walnootstaafjes (favoriet!) en diverse tarwevrije speltkoeken waaronder amandel (favoriet!), meerzaden en roodfruit. Billy’s Farm is wat mij betreft de ultieme verstandige traktatie!

Summary
recipe image
Recipe Name
Trakteer jezelf!
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

1 Reactie

  1. Dayenne

    Billy’s Farm koekjes zijn ook de enige koekjes (anders dan home made) die ik eet, heerlijk! En inderdaad een stuk gezonder dan de ‘supermarkt koek’! Mijn dochtertje krijgt dus ook alleen deze koekjes (of koekjes van Goodies). Vanwege een tarwe allergie eet ik de spelt varianten, maar let op: deze zijn niet glutenvrij hoor! (ps: leuk blog heb je hoor 🙂 )

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt