Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

In de winter zijn er heerlijke groenten van het seizoen, deze zitten bovendien boordevol vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau stelde een top 10 samen met wintergroenten die goed zijn voor het milieu én rijk zijn aan vitamines en mineralen.

Spruitjes: Spruitjes zijn de meest vitaminerijke wintergroente en zijn rijk aan vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en kalium.

Boerenkool: Boerenkool bevat bijna alle vitamines en mineralen en is vooral rijk aan (pro)vitamine A, B2, B6, C, foliumzuur en calcium.

Winterpostelein: Rijk aan (pro)vitamine A, foliumzuur, kalium, calcium, ijzer en magnesium.

Groene kool: Groene kool bevat relatief veel vitamine B1, B2, foliumzuur en vitamine C.

Knolselderij: Knolselderij bevat relatief veel vitamine B6, foliumzuur, ijzer en kalium.

Koolraap: Koolraap bevat met name vitamine C en calcium.

Pastinaak: Pastinaak bevat vitamine B1, B3 en magnesium.

Prei: Bevat met name vitamine B6 en foliumzuur.

Zuurkool: Bevat vitamine B6, vitamine C en calcium.

Winterwortel: Wortelen zijn met name zeer rijk aan (pro)vitamine A.

Fit de winter door!
Deze tip is onderdeel van het WINTERFIT-platform van Zespri. Dit is een initiatief om Nederland fit de winter door te helpen in samenwerking met zes bekende food & health experts en natuurlijk de groene kiwi die ideaal is voor je dagelijkse vitamine C en om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Het WINTERFIT-platform kan gratis en door iedereen bezocht worden tot en met 28 februari 2017. Aanmelden kan via het WINTERFIT-event op Facebook. Na aanmelding ontvang je iedere dag een winterfit-tip via Facebook om jou samen met het hele gezin fit de winter door te helpen. Doe ook mee!

Ben jij ook zo dol op deze winter groenten? Wat is jouw favoriet? Vertel het ons in een reactie onder dit artikel, of via Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Lokale gezonde wintergroenten
Article Name
Lokale gezonde wintergroenten