Print Friendly, PDF & Email

We kennen het gezegde allemaal. Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar. Het liefst eet ik iedere maaltijd koninklijk, maar zonder ontbijt de deur uitgaan doe ik zeker niet! Vandaag vertel ik jullie wat er regelmatig op mijn ontbijttafel staat én wil ik een nieuwe ontbijt-uitvinding met jullie delen: Becel 100% plantaardig.

Een goede start van de dag
Een goed ontbijt is het halve werk. Ook wanneer je opstaat zonder hongergevoel! Door te ontbijten doorbreek je een periode van vasten (break-fast) en komt je spijsvertering op gang. Grote kans dat je als je niet ontbijt in de loop van de ochtend opeens een hongeraanval krijgt. Op dat moment ben je waarschijnlijk druk en is een verantwoord ontbijt niet bij de hand. Het gevolg? Je zoekt een snelle hongerstillende oplossing en begint vroeg met snacken, waardoor je wellicht tijdens de lunch weer minder trek hebt en zo verstoor je je natuurlijke hongerpatroon. Kortom: ontbijt! Zie het als quality time met jezelf, dit zorgt voor een goede start van je dag!

Mijn favoriete ontbijtjes
Veel mensen maken een feestje van het avondeten, maar waarom ook niet van het ontbijt? Een vrolijk begin van je ochtend, daar heb je de rest van de dag plezier van. Dus spring uit je bed en maak een ontbijt waar je gelukkig van wordt. Dit zijn mijn favorieten!

Havermoutpap (of overnight oats) met plantaardige melk, vers fruit en noten
Warme havermoutpap is een ideaal ontbijt voor de herfst- en wintermaanden, en zomers zet je gewoon de overnight oats alvast klaar in de koelkast. Heel snel en gemakkelijk te maken! Voor de pap zet ik vaak mijn pannetje met havermout en melk heel zachtjes op het vuur zodra ik opgestaan ben en terwijl de havermout zachtjes pruttelt, heb ik de tijd om me te douchen en aan te kleden. Je kan heerlijk variëren met verschillende combinaties en toppings waardoor het nooit saai wordt.

Fruitbowl met rode vruchten, acai of mango
Een fruitbowl kan je maken op 101 manieren. Zelf kies ik graag voor een combinatie van gepureerd fruit, magere kwark (of kokosyoghurt, mmm!) en toppings. Zo zijn mijn drie favoriete combinaties: acai (of gepureerd rood diepvries fruit) met plakjes banaan en homemade granola, gepureerde mango met kokosyoghurt, aardbeien, citroenrasp en walnoten, of kokosyoghurt met blauwe bessen (en bramen, en frambozen…), chiazaad, en gehakte amandelen. Zo start je je dag zeker weten vrolijk!

Toast met vers beleg
Tot slot kan er niets op tegen een heerlijk getoast broodje. In het weekend met een gepocheerd eitje en avocado, of met aardbeien. Margarineproducten gebruikte ik eigenlijk nooit, totdat ik deze week verrast werd door mooi nieuws van Becel: ze hebben een nieuw product ontwikkeld dat 100% plantaardig is en dus geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat. Helemaal vegan dus! Heerlijk van smaak en bevat Omega 3 en Omega 6. Dus wat dacht je van een warm geroosterd broodje met een smeuïg laagje Becel 100% plantaardig dat smelt terwijl je het eet?

100% plantaardig op brood
Daar wilde ik meer van weten! Hoe zit het met de nieuwe Becel 100% plantaardig? Hij wordt gemaakt op basis van zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie. Deze oliën bevatten van nature Omega 3 en Omega 6, wat een positieve invloed heeft op het hart, ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast is de nieuwe Becel vrij van lactose, conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Bovendien draagt hij het Veganistische keurmerk. En dat is dus niet alleen goed voor jou, maar ook beter voor onze aarde! Want wist je dat een verschuiving naar plantaardige voeding meehelpt aan een lagere uitstoot van broeikasgassen? Niets mis dus met een extra likje Becel op je brood… Mmm.

Ontbijtse!

img_1224

Ben je benieuwd geworden naar Becel 100% plantaardig? Ga je het ook proberen of ken je het al? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. Wij horen het heel graag!

Summary
Ontbijt als een koning: 3 x ontbijt inspiratie
Article Name
Ontbijt als een koning: 3 x ontbijt inspiratie