...

Ontbijt als een koning

door | 10 okt 2016 | Adv, Gezondheid, Ontbijt, Recepten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

We kennen het gezegde allemaal. Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar. Het liefst eet ik iedere maaltijd koninklijk, maar zonder ontbijt de deur uitgaan doe ik zeker niet! Vandaag vertel ik jullie wat er regelmatig op mijn ontbijttafel staat én wil ik een nieuwe ontbijt-uitvinding met jullie delen: Becel 100% plantaardig.

Een goede start van de dag
Een goed ontbijt is het halve werk. Ook wanneer je opstaat zonder hongergevoel! Door te ontbijten doorbreek je een periode van vasten (break-fast) en komt je spijsvertering op gang. Grote kans dat je als je niet ontbijt in de loop van de ochtend opeens een hongeraanval krijgt. Op dat moment ben je waarschijnlijk druk en is een verantwoord ontbijt niet bij de hand. Het gevolg? Je zoekt een snelle hongerstillende oplossing en begint vroeg met snacken, waardoor je wellicht tijdens de lunch weer minder trek hebt en zo verstoor je je natuurlijke hongerpatroon. Kortom: ontbijt! Zie het als quality time met jezelf, dit zorgt voor een goede start van je dag!

Mijn favoriete ontbijtjes
Veel mensen maken een feestje van het avondeten, maar waarom ook niet van het ontbijt? Een vrolijk begin van je ochtend, daar heb je de rest van de dag plezier van. Dus spring uit je bed en maak een ontbijt waar je gelukkig van wordt. Dit zijn mijn favorieten!

Havermoutpap (of overnight oats) met plantaardige melk, vers fruit en noten
Warme havermoutpap is een ideaal ontbijt voor de herfst- en wintermaanden, en zomers zet je gewoon de overnight oats alvast klaar in de koelkast. Heel snel en gemakkelijk te maken! Voor de pap zet ik vaak mijn pannetje met havermout en melk heel zachtjes op het vuur zodra ik opgestaan ben en terwijl de havermout zachtjes pruttelt, heb ik de tijd om me te douchen en aan te kleden. Je kan heerlijk variëren met verschillende combinaties en toppings waardoor het nooit saai wordt.

Fruitbowl met rode vruchten, acai of mango
Een fruitbowl kan je maken op 101 manieren. Zelf kies ik graag voor een combinatie van gepureerd fruit, magere kwark (of kokosyoghurt, mmm!) en toppings. Zo zijn mijn drie favoriete combinaties: acai (of gepureerd rood diepvries fruit) met plakjes banaan en homemade granola, gepureerde mango met kokosyoghurt, aardbeien, citroenrasp en walnoten, of kokosyoghurt met blauwe bessen (en bramen, en frambozen…), chiazaad, en gehakte amandelen. Zo start je je dag zeker weten vrolijk!

Toast met vers beleg
Tot slot kan er niets op tegen een heerlijk getoast broodje. In het weekend met een gepocheerd eitje en avocado, of met aardbeien. Margarineproducten gebruikte ik eigenlijk nooit, totdat ik deze week verrast werd door mooi nieuws van Becel: ze hebben een nieuw product ontwikkeld dat 100% plantaardig is en dus geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat. Helemaal vegan dus! Heerlijk van smaak en bevat Omega 3 en Omega 6. Dus wat dacht je van een warm geroosterd broodje met een smeuïg laagje Becel 100% plantaardig dat smelt terwijl je het eet?

100% plantaardig op brood
Daar wilde ik meer van weten! Hoe zit het met de nieuwe Becel 100% plantaardig? Hij wordt gemaakt op basis van zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie. Deze oliën bevatten van nature Omega 3 en Omega 6, wat een positieve invloed heeft op het hart, ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast is de nieuwe Becel vrij van lactose, conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Bovendien draagt hij het Veganistische keurmerk. En dat is dus niet alleen goed voor jou, maar ook beter voor onze aarde! Want wist je dat een verschuiving naar plantaardige voeding meehelpt aan een lagere uitstoot van broeikasgassen? Niets mis dus met een extra likje Becel op je brood… Mmm.

Ontbijtse!

img_1224

Ben je benieuwd geworden naar Becel 100% plantaardig? Ga je het ook proberen of ken je het al? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. Wij horen het heel graag!

Summary
Ontbijt als een koning: 3 x ontbijt inspiratie
Article Name
Ontbijt als een koning: 3 x ontbijt inspiratie
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

19 Reacties

  1. Michel

    Becel is 100 % chemisch bewerkte zooi.
    Hoe kunnen jullie dit nu aanprijzen…… Betaald worden zeker?

    Jammer. Unilever betaalt bloggers……….. is geen geheim

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Lieve lezers, er is dit weekend wat rumoer ontstaan omtrent het gebruik van margarine en dat ik hier positieve aandacht aan besteed op mijn blog. Eerder schreef ik hier dit artikel over, dit is gebeurd in samenwerking met Becel, maar zou ik alleen gedaan hebben als ik het gevoel had dat het past bij de missie en visie van De Hippe Vegetariër en dat het relevant is voor jullie om te lezen. Ik geloof nog steeds dat dit het geval is. Want De Hippe Vegetariër heeft twee belangrijke pijlers als het gaat om informatie over vegetarische voeding. Dit zijn ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Qua gezondheid vind ik de hele roomboter-kokosolie-margarine discussie buitengewoon ingewikkeld, en ik laat het graag over aan de experts om daar iets van te vinden. Ik geloof in eten waar jij je goed bij voelt, omdat het lekker is, omdat jij gelooft dat het gezond(er) is of omdat het gewoon lekker werkt in de keuken. Mijn reden om te schrijven over Becel 100% plantaardig was heel simpel: de (voor mij) eerste echte plantaardige margarine die ik ontdekte vond ik nieuwswaardig en relevant voor jullie om van op de hoogte te zijn. Bovendien moeten we er met z’n allen naartoe om veel meer plantaardig te eten, want de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu is geen geheim meer. Ook daarom vind ik het belangrijk om een plantaardige variant van margarine onder de aandacht te brengen: er komen 3x minder broeikassen bij kijken dan bij roomboter en dit is wat waard voor onze toekomst. Ieder moet voor zich besluiten wat de weg is naar een gezond en bewust eetpatroon waar je je goed bij voelt, en ik hoop jullie te blijven inspireren met alle mogelijkheden die ik daarvoor ontdek. Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Schroom niet om mij te contacten of een reactie te sturen als je hier meer vragen over hebt! Lieve groet, Isabel

      Antwoord
  2. Agatha Wallet

    Becel is troep, ik ga voor Kokosolie en Roomboter, dat zijn pas echte ontbijten !!!!

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Lieve lezers, er is dit weekend wat rumoer ontstaan omtrent het gebruik van margarine en dat ik hier positieve aandacht aan besteed op mijn blog. Eerder schreef ik hier dit artikel over, dit is gebeurd in samenwerking met Becel, maar zou ik alleen gedaan hebben als ik het gevoel had dat het past bij de missie en visie van De Hippe Vegetariër en dat het relevant is voor jullie om te lezen. Ik geloof nog steeds dat dit het geval is. Want De Hippe Vegetariër heeft twee belangrijke pijlers als het gaat om informatie over vegetarische voeding. Dit zijn ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Qua gezondheid vind ik de hele roomboter-kokosolie-margarine discussie buitengewoon ingewikkeld, en ik laat het graag over aan de experts om daar iets van te vinden. Ik geloof in eten waar jij je goed bij voelt, omdat het lekker is, omdat jij gelooft dat het gezond(er) is of omdat het gewoon lekker werkt in de keuken. Mijn reden om te schrijven over Becel 100% plantaardig was heel simpel: de (voor mij) eerste echte plantaardige margarine die ik ontdekte vond ik nieuwswaardig en relevant voor jullie om van op de hoogte te zijn. Bovendien moeten we er met z’n allen naartoe om veel meer plantaardig te eten, want de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu is geen geheim meer. Ook daarom vind ik het belangrijk om een plantaardige variant van margarine onder de aandacht te brengen: er komen 3x minder broeikassen bij kijken dan bij roomboter en dit is wat waard voor onze toekomst. Ieder moet voor zich besluiten wat de weg is naar een gezond en bewust eetpatroon waar je je goed bij voelt, en ik hoop jullie te blijven inspireren met alle mogelijkheden die ik daarvoor ontdek. Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Schroom niet om mij te contacten of een reactie te sturen als je hier meer vragen over hebt! Lieve groet, Isabel

      Antwoord
  3. Desiree

    Ik smeer liever wat kokosolie dan becel zooi, het blijft toch een aardig bewerkt product, wat voor oliën nooit goed is (die moet je puur nuttigen, niet bewerkt). Deze nieuwe variant komt in ieder geval minder slecht over dan de ouderwetse margarine.
    Een hoger cholesterol gehalte is niet per definitie slecht voor je, lees de nieuwste inzichten maar eens 🙂

    Antwoord
  4. Max

    Het is jammer om te zien dat, ongeacht de intentie, er een duidelijke verschuiving is van bloggers die zich laten inlijven bij PR-bureaus en vaker dan eens, betaalde opdrachten uitvoeren. Het is natuurlijk chique voordat een artikel wordt geschreven dat er betaald is voor de plaatsing van een dergelijk artikel, dit zal de schijn van een gebrek aan objectiviteit wegnemen.

    Wij hebben zelf een consumentenmerk en hebben hiervoor bloggers aangeschreven, helaas kregen we het bericht terug van elke blogger dat hiervoor betaald moest worden (bedragen variëren van 50 euro – 750 euro, voor 1 of meerdere artikelen). Bedenk bij het lezen van elk artikel waar een merk in terugkomt, hier (zeker bij de grote bloggers) vooraf voor betaald is. Dit wil niet perse zeggen dat het artikel bij voorbaat niet objectief is, toch moeten er twijfels geplaatst worden bij een gebrek aan vermelding wat de exacte inhoud is van de samenwerking.

    Antwoord
  5. Isabel Boerdam

    Lieve lezers, er is dit weekend wat rumoer ontstaan omtrent het gebruik van margarine en dat ik hier positieve aandacht aan besteed op mijn blog. Eerder schreef ik hier dit artikel over, dit is gebeurd in samenwerking met Becel, maar zou ik alleen gedaan hebben als ik het gevoel had dat het past bij de missie en visie van De Hippe Vegetariër en dat het relevant is voor jullie om te lezen. Ik geloof nog steeds dat dit het geval is. Want De Hippe Vegetariër heeft twee belangrijke pijlers als het gaat om informatie over vegetarische voeding. Dit zijn ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Qua gezondheid vind ik de hele roomboter-kokosolie-margarine discussie buitengewoon ingewikkeld, en ik laat het graag over aan de experts om daar iets van te vinden. Ik geloof in eten waar jij je goed bij voelt, omdat het lekker is, omdat jij gelooft dat het gezond(er) is of omdat het gewoon lekker werkt in de keuken. Mijn reden om te schrijven over Becel 100% plantaardig was heel simpel: de (voor mij) eerste echte plantaardige margarine die ik ontdekte vond ik nieuwswaardig en relevant voor jullie om van op de hoogte te zijn. Bovendien moeten we er met z’n allen naartoe om veel meer plantaardig te eten, want de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu is geen geheim meer. Ook daarom vind ik het belangrijk om een plantaardige variant van margarine onder de aandacht te brengen: er komen 3x minder broeikassen bij kijken dan bij roomboter en dit is wat waard voor onze toekomst. Ieder moet voor zich besluiten wat de weg is naar een gezond en bewust eetpatroon waar je je goed bij voelt, en ik hoop jullie te blijven inspireren met alle mogelijkheden die ik daarvoor ontdek. Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Schroom niet om mij te contacten of een reactie te sturen als je hier meer vragen over hebt! Lieve groet, Isabel

    Antwoord
  6. Griet

    Becel ???? O.M.G.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Lieve lezers, er is dit weekend wat rumoer ontstaan omtrent het gebruik van margarine en dat ik hier positieve aandacht aan besteed op mijn blog. Eerder schreef ik hier dit artikel over, dit is gebeurd in samenwerking met Becel, maar zou ik alleen gedaan hebben als ik het gevoel had dat het past bij de missie en visie van De Hippe Vegetariër en dat het relevant is voor jullie om te lezen. Ik geloof nog steeds dat dit het geval is. Want De Hippe Vegetariër heeft twee belangrijke pijlers als het gaat om informatie over vegetarische voeding. Dit zijn ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Qua gezondheid vind ik de hele roomboter-kokosolie-margarine discussie buitengewoon ingewikkeld, en ik laat het graag over aan de experts om daar iets van te vinden. Ik geloof in eten waar jij je goed bij voelt, omdat het lekker is, omdat jij gelooft dat het gezond(er) is of omdat het gewoon lekker werkt in de keuken. Mijn reden om te schrijven over Becel 100% plantaardig was heel simpel: de (voor mij) eerste echte plantaardige margarine die ik ontdekte vond ik nieuwswaardig en relevant voor jullie om van op de hoogte te zijn. Bovendien moeten we er met z’n allen naartoe om veel meer plantaardig te eten, want de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu is geen geheim meer. Ook daarom vind ik het belangrijk om een plantaardige variant van margarine onder de aandacht te brengen: er komen 3x minder broeikassen bij kijken dan bij roomboter en dit is wat waard voor onze toekomst. Ieder moet voor zich besluiten wat de weg is naar een gezond en bewust eetpatroon waar je je goed bij voelt, en ik hoop jullie te blijven inspireren met alle mogelijkheden die ik daarvoor ontdek. Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Schroom niet om mij te contacten of een reactie te sturen als je hier meer vragen over hebt! Lieve groet, Isabel

      Antwoord
  7. nathalie

    Becel?? Serieus??

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Lieve lezers, er is dit weekend wat rumoer ontstaan omtrent het gebruik van margarine en dat ik hier positieve aandacht aan besteed op mijn blog. Eerder schreef ik hier dit artikel over, dit is gebeurd in samenwerking met Becel, maar zou ik alleen gedaan hebben als ik het gevoel had dat het past bij de missie en visie van De Hippe Vegetariër en dat het relevant is voor jullie om te lezen. Ik geloof nog steeds dat dit het geval is. Want De Hippe Vegetariër heeft twee belangrijke pijlers als het gaat om informatie over vegetarische voeding. Dit zijn ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Qua gezondheid vind ik de hele roomboter-kokosolie-margarine discussie buitengewoon ingewikkeld, en ik laat het graag over aan de experts om daar iets van te vinden. Ik geloof in eten waar jij je goed bij voelt, omdat het lekker is, omdat jij gelooft dat het gezond(er) is of omdat het gewoon lekker werkt in de keuken. Mijn reden om te schrijven over Becel 100% plantaardig was heel simpel: de (voor mij) eerste echte plantaardige margarine die ik ontdekte vond ik nieuwswaardig en relevant voor jullie om van op de hoogte te zijn. Bovendien moeten we er met z’n allen naartoe om veel meer plantaardig te eten, want de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu is geen geheim meer. Ook daarom vind ik het belangrijk om een plantaardige variant van margarine onder de aandacht te brengen: er komen 3x minder broeikassen bij kijken dan bij roomboter en dit is wat waard voor onze toekomst. Ieder moet voor zich besluiten wat de weg is naar een gezond en bewust eetpatroon waar je je goed bij voelt, en ik hoop jullie te blijven inspireren met alle mogelijkheden die ik daarvoor ontdek. Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Schroom niet om mij te contacten of een reactie te sturen als je hier meer vragen over hebt! Lieve groet, Isabel

      Antwoord
  8. Max

    BULLSHITARTIKEL. Van de schrijfster is bekend dat de betaald wordt door Unilever om dat soort onzin te schrijven.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Lieve lezers, er is dit weekend wat rumoer ontstaan omtrent het gebruik van margarine en dat ik hier positieve aandacht aan besteed op mijn blog. Eerder schreef ik hier dit artikel over, dit is gebeurd in samenwerking met Becel, maar zou ik alleen gedaan hebben als ik het gevoel had dat het past bij de missie en visie van De Hippe Vegetariër en dat het relevant is voor jullie om te lezen. Ik geloof nog steeds dat dit het geval is. Want De Hippe Vegetariër heeft twee belangrijke pijlers als het gaat om informatie over vegetarische voeding. Dit zijn ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Qua gezondheid vind ik de hele roomboter-kokosolie-margarine discussie buitengewoon ingewikkeld, en ik laat het graag over aan de experts om daar iets van te vinden. Ik geloof in eten waar jij je goed bij voelt, omdat het lekker is, omdat jij gelooft dat het gezond(er) is of omdat het gewoon lekker werkt in de keuken. Mijn reden om te schrijven over Becel 100% plantaardig was heel simpel: de (voor mij) eerste echte plantaardige margarine die ik ontdekte vond ik nieuwswaardig en relevant voor jullie om van op de hoogte te zijn. Bovendien moeten we er met z’n allen naartoe om veel meer plantaardig te eten, want de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu is geen geheim meer. Ook daarom vind ik het belangrijk om een plantaardige variant van margarine onder de aandacht te brengen: er komen 3x minder broeikassen bij kijken dan bij roomboter en dit is wat waard voor onze toekomst. Ieder moet voor zich besluiten wat de weg is naar een gezond en bewust eetpatroon waar je je goed bij voelt, en ik hoop jullie te blijven inspireren met alle mogelijkheden die ik daarvoor ontdek. Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Schroom niet om mij te contacten of een reactie te sturen als je hier meer vragen over hebt! Lieve groet, Isabel

      Antwoord
  9. Arjen

    Wat achterbaks dit!!!.. je doet je naam geen eer aan om deze smerige synthetische boter te promoten van Unilever. Je moet je schamen. Jij en ik weten beter. Schaam je.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Lieve lezers, er is dit weekend wat rumoer ontstaan omtrent het gebruik van margarine en dat ik hier positieve aandacht aan besteed op mijn blog. Eerder schreef ik hier dit artikel over, dit is gebeurd in samenwerking met Becel, maar zou ik alleen gedaan hebben als ik het gevoel had dat het past bij de missie en visie van De Hippe Vegetariër en dat het relevant is voor jullie om te lezen. Ik geloof nog steeds dat dit het geval is. Want De Hippe Vegetariër heeft twee belangrijke pijlers als het gaat om informatie over vegetarische voeding. Dit zijn ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Qua gezondheid vind ik de hele roomboter-kokosolie-margarine discussie buitengewoon ingewikkeld, en ik laat het graag over aan de experts om daar iets van te vinden. Ik geloof in eten waar jij je goed bij voelt, omdat het lekker is, omdat jij gelooft dat het gezond(er) is of omdat het gewoon lekker werkt in de keuken. Mijn reden om te schrijven over Becel 100% plantaardig was heel simpel: de (voor mij) eerste echte plantaardige margarine die ik ontdekte vond ik nieuwswaardig en relevant voor jullie om van op de hoogte te zijn. Bovendien moeten we er met z’n allen naartoe om veel meer plantaardig te eten, want de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu is geen geheim meer. Ook daarom vind ik het belangrijk om een plantaardige variant van margarine onder de aandacht te brengen: er komen 3x minder broeikassen bij kijken dan bij roomboter en dit is wat waard voor onze toekomst. Ieder moet voor zich besluiten wat de weg is naar een gezond en bewust eetpatroon waar je je goed bij voelt, en ik hoop jullie te blijven inspireren met alle mogelijkheden die ik daarvoor ontdek. Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Schroom niet om mij te contacten of een reactie te sturen als je hier meer vragen over hebt! Lieve groet, Isabel

      Antwoord
      • Stayhuman

        Wat jammer dat ik steeds dezelfde reactie lees als antwoord op wat mensen vinden van je promotie rondom de “Becel affaire”. Ik denk dat het zou helpen om gewoon te vertellen dat het voor een ZZP-er belangrijk is dat er genoeg inkomen gegenereerd wordt om van te leven, want dat is naast wat je schrijft denk ik ook de rede dat je Becel promoot. Ik ben in ieder geval enorm teleurgesteld en ben blij dat er zoveel wakkere mensen een reactie hebben geplaatst!

        Antwoord
        • Isabel Boerdam

          Dag Irma, dank voor je reactie. Natuurlijk moet een ZZP-er geld verdienen, maar daarvoor ben ik gelukkig niet alleen afhankelijk van mijn blog. Anders zie je dat een blog enkel en alleen nog maar commercieel wordt ingezet en dat is bij mij beslist niet het geval. Elke commerciële beslissing neem ik zeer overwogen en ik zorg ervoor dat mijn blog op zich niet mijn belangrijkste inkomstenbron is, maar dat ik mijn huur kan betalen van de nevenactiviteiten zoals communicatie-advies en workshops. Op die manier streef ik ernaar mijn blog oprecht en inspirerend te houden, en Becel Plantaardig past voor mij binnen dat plaatje. Ik hoop dat ik hiermee je reactie heb beantwoordt. Hartelijke groet, Isabel

          Antwoord
  10. Dearis

    Veganistische boter: geweldig! Helaas is die van becel ruim anderhalf keer zo duur als de gewone. Ik raad iedereen dan ook van harte aan om eens te kijken naar de boter van zeeuws meisje en zelfs die van alpro (meestal toch aan de dure kant). Kijk ook eens op de ingrediëntenlijst van andere halvarines, want vaker dan je verwacht zit ook daar geen melk in.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt