Raak jij die laatste 2 kilo maar niet kwijt?
Thecla Dekker

Raak jij die laatste 2 kilo maar niet kwijt?

dinsdag 18 oktober 2016
Mijn vriend verklaart mij voor gek. Maar ik drink elke dag en het liefst zelfs drie keer op een dag appelciderazijn. Ja nogmaals: appelciderazijn. Maar waarom drink ik dat? Eigenlijk zou het bij ieder huishouden in de koelkast moeten staan. Het heeft namelijk ontelbaar veel gezondheidsvoordelen. Helaas ben ik hier pas twee jaar geleden achter gekomen.

Wat is appelciderazijn?
Azijn ontstaat door fermentatie oftewel gisting. De suikers in appels worden door bacteriën en schimmels afgebroken tot alcohol. Vervolgens wordt het verder gefermenteerd en wordt de alcohol op een gegeven moment azijn. Het zit dan bomvol voedingsstoffen waar je lichaam ontzettend blij van wordt.

Wat zijn de positieve effecten?
Appelciderazijn wordt veel gebruikt in afslankproducten. Het helpt je hongergevoel onder controle te krijgen en het zorgt ervoor dat je minder vet opslaat en juist vet kwijt raakt. Raak je die laatste 2 kilo’s maar niet kwijt? Misschien is dit de oplossing. Het helpt je spijsvertering een boost te geven en je spijsvertering wat te versnellen. Het helpt ook je lever met het loodsen van al je giftige stoffen en als laatste is het vocht afdrijvend. Daarnaast hebben veel studies aangetoond dat appelciderazijn helpt je bloedsuikerspiegel in balans te houden. In Oosterse landen zweren ze hierbij en laten ze daar nou net een stuk minder last hebben van mensen met overgewicht.

Heb je veel huidklachten? Bijna alle huidproducten die je kunt vinden bij de drogist zitten vol met chemicaliën. Hier kan ik zo tien kantjes over vol schrijven, maar dat komt een keer in een ander blog. Als je huidklachten, onzuiverheden of eczeem hebt verdun dan appelcider met wat water en dep je huid schoon. Het is pH verlagend en dat kan helpen bij jeuk en kan helpen om acne onder controle te krijgen. Je lichaam streeft er namelijk altijd naar een pH waarde van 7, oftewel basisch te houden. Door alles wat je eet en drinkt kan het lichaam iets boven of onder de 7 gaan zitten. Als dat gebeurt dan worden simpel gezegd je lichaamscellen vergiftigd. Omdat appelciderazijn alkalisch werkt ondersteunt het je lichaam om de juist pH balans te behouden. Enige minpuntje: de geur is niet zo lekker. 

Appelciderazijn heeft nog meer positieve gezondheidseffecten het zorgt er onder anderen voor dat de volgende klachten minder snel voorkomen; cellulitis, blaasontsteking, candida, diarree, nierstenen, obstipatie, allergieën en reuma.

Hoe drink je het?
Ikzelf schenk altijd 2 eetlepels appelciderazijn in een half glas water. Dat drink ik snel met een rietje op om ervoor te zorgen dat het niet mijn tandglazuur aantast. Ik drink het zelf graag voor de maaltijd en voor het slapen gaan. Appelciderazijn smaakt dan misschien niet zo lekker, het doodt wel de slechte bacteriën in je mond en zorgt er daardoor voor dat je fris uit je mond ruikt. Kies wel de biologische appelciderazijn. Het zal misschien even wennen zijn maar hopelijk ontdek je snel de gezondheidsvoordelen ervan. Proost!

Drink jij weleens appelciderazijn? Ga je het proberen of verklaar jij Thecla ook voor gek? Laat het ons weten in een reactie of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw verhaal graag!

2 Reacties

Vooral in de VS is appelciderazijn nu echt een hit! Ik wil het al een tijdje proberen te gebruiken, maar ik was bang dat het weer zo'n product zou zijn dat ik twee keer gebruik en dan mee stop. Welk merk gebruik jij zelf?

12:12 19 januari 2024

Hi Tekla, ik drink het zelf ook dagelijks 2a3 x ook voor de maaltijd. Bevalt goed en idd minder honger tussen de maaltijden door. ;-) ik gebruik het ook wel eens in gerechten als vervanger voor citroensap. Weet jij in welke verhouding ik het citroensap dan door appelciderazijn kan vervangen? Is dat hetzelfde of bv de helft aan azijn ipv citroensap? Thanks! Groet Petra

12:12 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.