REVIEW: Doe effe gezond
Lauren Kreijger

REVIEW: Doe effe gezond

donderdag 02 april 2020
Het boek 'Doe effe gezond' is geschreven is door twee diëtisten, Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop. Samen hebben zij een eigen praktijk, genaamd Lijfstijl diëtisten. In het boek helpen de dames je vanuit hun expertise weer grip te krijgen op een gezond leven. Door middel van handige tips en tricks, praktijkvoorbeelden en heerlijke recepten zal je gemotiveerd aan een gezond eetpatroon beginnen.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Met dit boek begin je niet alleen gemotiveerd aan een gezond eetpatroon, je krijgt ook handvatten om deze voort te zetten. De eerste hoofdstukken van 'Doe effe gezond' zijn namelijk gewijd aan een goede voorbereiding. Zo krijg je o.a. informatie over wat gezonde voeding nou precies is, wat de valkuilen zijn en hoe je een gezond eetpatroon kan vasthouden. Wat we daarnaast ook erg leuk vinden, is dat ieder onderdeel een lijstje met praktische tips bevat. Tips voor hoe een gezond eetpatroon er ongeveer uit hoort te zien, hoe je meer kunt bewegen en wat je kunt doen in het geval van een valkuil. Allemaal erg handige tips die je makkelijk kunt toepassen!

Praktijkvoorbeelden
'Doe effe gezond' bevat veel voorbeelden die Monique en Marjolein in de praktijk tegenkomen. Zo wordt op veel herkenbare situaties antwoord gegeven. Wat kan je doen tegen het snaaien in de avond of hoe houd je een gezond eetpatroon vast met wisselende diensten op werk? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen waarop zij antwoord geven. De praktijkvoorbeelden staan telkens aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Hierin geven Monique en Marjolein de zogenaamde cliënt advies hoe zij in een bepaalde situatie hun gezonde eetpatroon weer kunnen oppakken. Met behulp van het advies dat wordt gegeven in het praktijkvoorbeeld en de informatie die verder volgt in het hoofdstuk, is aan het einde van het hoofdstuk te lezen hoe het nu gaat met de zogenaamde cliënt. Wat handig is aan dit soort praktijkvoorbeelden, is dat deze heel goed laten zien hoe je zelf een soortgelijke situatie op kunt lossen.

Recepten en weekmenu's
Natuurlijk bevat dit boek niet alleen informatie en handige tips en tricks. Bij een gezond eetpatroon hoort namelijk ook gezonde voeding. Als je net start met een gezond eetpatroon, is het fijn om een aantal voorbeelden te hebben. Dat is waarom Monique en Marjolein veertig makkelijke recepten en zelfs zes weekmenu's voor je hebben opgesteld. Met deze recepten en weekmenu's zal de overgang naar een gezond eetpatroon zeker een stuk gemakkelijker worden.

Handige tools
Tot slot hebben Monique en Marjolein de voor diëtisten bekende kruidenwijzer toegevoegd. Een kruidenwijzer is een lijst met veelgebruikte producten. Ieder product wordt vergezeld van een lijstje met kruiden die het beste passen bij het bepaalde product. Zo leer je hoe je een gerecht op smaak kunt brengen zonder pakjes en zakjes!

Al met al...
Wil je beginnen aan een gezond eetpatroon en wil je dit ook volhouden? Gooi dan al je dieetboeken weg en koop het boek 'Doe effe gezond'. Dieetboeken hebben namelijk de neiging zich enkel en alleen te focussen op de voeding. Je volgt een aantal weken een dieet en wat dan? Je bent een aantal kilo's afgevallen, maar je hebt geen idee hoe je je gezonde voedingspatroon voort moet zetten. Met dit boek wordt dit probleem opgelost. Niet alleen begin je aan een gezond voedingspatroon, je kunt dit hierna ook makkelijk volhouden. Dat is waarom wij fan zijn van 'Doe effe gezond'!

Benieuwd geworden naar het boek Doe effe gezond of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Doe effe gezond
Monique Ammerlaan, Marjolein van Dop
Fotograaf: Simone van den Berg
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 9789400511361
Prijs: €20.99

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.