Print Friendly, PDF & Email

Heb jij ook dat je wel de hele dag kan eten? En dan ook honger blijft hebben, hoeveel je ook eet? Frecious geeft je een aantal tips om je eetlust te verminderen. Helpt het bij jou?

Eet eiwitrijk
Ons Westerse voedingspatroon zit vol koolhydraten: muesli als ontbijt, brood als lunch, aardappels bij het diner. Helaas wakkeren koolhydraten het hongergevoel aan. Eiwitten werken verzadigend. Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd een goede eiwitbron hebt (bv. eieren, geitenzuivel, bonen of andere peulvruchten) en verminder de koolhydraten. Na een goed gevulde omelet met veel gesneden groenten ben je veel langer verzadigd dan je broodmaaltijd. Probeer het maar eens!

Eet vitaminen en mineralen
Altijd trek is ook de vraag van het lichaam om voedingsstoffen. Helaas herkennen we het niet als zodanig. Ons lichaam vraagt bijvoorbeeld om magnesium en zink en wij denken ‘goh ik heb trek in iets lekkers’. Wanneer je lichaam de benodigde stoffen niet krijgt, blijft het maar vragen. Resultaat: altijd honger. Zorg ervoor dat alles wat je eet vol zit met gezonde stoffen, groenten en fruit zijn onze rijkste bronnen. Dit kan al heel makkelijk door middel van sapjes, en daar is Frecious natuurlijk een uitkomst voor!

Drink genoeg water
Je hersenen kunnen moeilijk onderscheid maken tussen het signaal van dat je honger hebt en je dorst hebt. Het kan dus zijn dat je denkt dat je honger heb, terwijl je eigenlijk gewoon dorst hebt. Daarnaast voel je je ook gewoon voller door water. Vooral tijdens het eten ook water drinken zorgt ervoor dat je je sneller verzadigd voelt, zodat je dus ook minder eet. Neem na elke hap een slokje en je hebt al snel genoeg!

Neem kleinere porties
In het begin is het misschien wennen, maar door kleinere porties te nemen zal je maag vanzelf krimpen. Hierdoor heb je aan kleinere porties genoeg, omdat je dan sneller vol zit!

Servies
Misschien niet een tip op eetlust an sich te verminderen, maar wel om minder te eten. Je ogen zijn vaak groter dan je maag en als je een groter bord hebt, schep je automatisch meer op. Ook schijnt het zo te zijn dat je het beste van blauwe of rode borden kan eten, omdat die je eetlust verminderen. Vooral rood is onbewust een stopteken om te eten. Grappig!

Heb jij dingen waar jij op let om je eet lust te verminderen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van het blauwe bord. Je download de foto hier. 

Summary
Tips om je eetlust te verminderen
Article Name
Tips om je eetlust te verminderen
Description
Heb jij ook dat je wel de hele dag kan eten? En dan ook honger blijft hebben, hoeveel je ook eet? Frecious geeft je een aantal tips om je eetlust te verminderen. Helpt het bij jou?