Print Friendly, PDF & Email

Vandaag besteedt Jessie Kuipers met de vijf principes van de Trager Methode aandacht aan de armen om ons lichaamsbewustzijn te vergroten, beter in contact te komen met ons gevoel en een ontspannen staat van zijn te bereiken.

Vijf principes
Bij de armen maken we opnieuw gebruik van de vijf principes van de Trager Methode: je gewicht ervaren, de vloeiende bewegingen van je lichaam en de verbindingen in je lichaam voelen, stil staan en ervaren wat er met je gebeurt en jezelf tot slot een open vraag stellen die aanspraak maakt op je lichaamgeestbewustzijn.

De oefening: armen
Bind een denkbeeldig draadje om je rechterwijsvinger en stel je voor dat draadje je arm de lucht in trekt. Laat je rechterarm op die manier de lucht in gaan zonder iets te doen. Het denkbeeldige draadje maakt de beweging moeiteloos en houd je arm ontspannen doordat hij aan het denkbeeldige draadje bungelt. Ga door met deze oefening terwijl je het gewicht van je arm ervaart, de vloeiende bewegingen van je arm voelt en voelt hoe je arm in verbinding staat met je schouder, je nek en je bovenlichaam. Stop nu met bewegen en neem even de tijd om te ervaren wat er met je arm gebeurd is. Stel jezelf dan een open vraag, bijvoorbeeld: hoe voelt mijn arm nu? Hoe voelt hij in vergelijking met mijn andere arm? Zou mijn andere arm hetzelfde willen voelen? Laat je lichaamgeestbewustzijn het antwoord geven. Is het een prettig gevoel? Doe de oefening dan nogmaals met je andere arm.

Tip van de week
Wanneer je een theekopje uit de kast pakt, doe dit dan met dezelfde ontspannen, vloeiende beweging als tijdens de oefening. Wanneer je het kopje in je hand hebt, ervaar dan het gewicht van het kopje en wat dat doet met je arm. Je zal merken dat dit meer ontspanning geeft in je schouders en je een groter gevoel van verbondenheid geeft met de rest van je lichaam. Een prettig gevoel toch? Probeer vaker wanneer je iets pakt je bewust te zijn van de vloeiende beweging en het gewicht van het voorwerp te ervaren. Dit brengt ontspanning, vergroot je lichaamsbewustzijn en geeft de gelegenheid om even echt naar je lichaam te luisteren.

Door gastblogger Jessie Kuipers

Summary
Article Name
Trager methode: armen