...

Trager methode: borst en buik

door | 9 jan 2014 | Gezondheid, Ontspanning, Trager Methode

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag besteedt Jessie Kuipers met de Trager Methode aandacht aan de borst en de buik om ons lichaamsbewustzijn te vergroten, beter in contact te komen met ons gevoel en een ontspannen staat van zijn te bereiken.

Vijf principes
Bij de borst en de buik komt er een principe van de Trager Methode aan bod waar ik nog niet eerder aandacht aan besteed heb: voelen. Dit principe leent zich specifiek voor de buik en de borst omdat je je kan voorstellen dat het lastig is om het gewicht ervan te ervaren of er vloeiende bewegingen mee te maken. Door je buik en je borst aan te raken ben je ook in staat de verbindingen in je lichaam te voelen. Het vierde en vijfde principe blijven overeind: stil staan en ervaren wat er met je gebeurt en jezelf tot slot een open vraag stellen die aanspraak maakt op je lichaamgeestbewustzijn.

De oefening: borst en buik
Stel je voor dat je iemand anders aanraakt. Raak nu met diezelfde openheid en nieuwsgierigheid je eigen borst en buik aan. Voel de zachtheid, de rondingen en voel hoe ze met elkaar in verbinding staan en met de rest van je lichaam. Leg je handen op je buik terwijl je je voorstelt dat niet je handen op je buik komen, maar je buik in je handen. Stop nu met aanraken, laat je armen langs je lichaam hangen en neem even de tijd om te ervaren wat er met je buik en borst gebeurd is. Stel jezelf dan een open vraag, bijvoorbeeld: hoe voelen mijn buik en mijn borst nu? Hoe voelt het om mijzelf aan te raken alsof ik iemand anders aanraak? Laat je lichaamgeestbewustzijn het antwoord geven.

Tip van de week
Als je vanavond in bed ligt, voordat je gaat slapen, leg dan eens een hand op je buik en een hand op je hart terwijl je rustig terug denkt aan de dag. Voel waar je ademhaling zit en hoe je hart klopt. Je zal merken dat dit helpt om rustig te worden in je hoofd en je aandacht meer naar binnen te brengen, van binnenuit te ervaren hoe je je voelt. Prettig toch? Probeer dit zo nu en dan te doen voordat je gaat slapen. Dit geeft ontspanning, vergroot je lichaamsbewustzijn en geeft de gelegenheid om even echt naar je lichaam te luisteren.

Door gastblogger Jessie Kuipers

Summary
Article Name
Trager methode: borst en buik
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Jessie Kuipers

Eigenaar en detox-expert at JK Bodywork
Jessie is de detox-expert van De Hippe Vegetariër, die als geen ander weet hoe het voelt om je leven om te keren. Zo leidde Jessie een avontuurlijk en wild bestaan, totdat ze het roer omgooide en zich ging verdiepen in spiritualiteit en goede voeding. Dit leidde haar naar Raw Food, de Trager Methode en uiteindelijk naar haar eigen “bodywork” praktijk waarin ze mensen op allerlei manieren helpt om weer het beste uit zichzelf te halen. Samen met Jessie begeleidt Isabel regelmatig een gespecialiseerde detox-week voor lezers op De Hippe Vegetariër.
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Latest posts by Jessie Kuipers (see all)

2 Reacties

 1. Rene

  Isabel wat een leuke reeks, geregeld doe ik de borst/buik voor het slapen gaan en het helpt me echt om rustig in slaap te vallen. Of het door de techniek komt of door rustmomentje voor het slapen gaan weet ik niet maar als ik het niet doe merk ik dat echt. Dank!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Wat fijn om te horen Rene!! Daar doe ik het voor 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt