...

Trager methode: hoofd en nek

door | 5 dec 2013 | Gezondheid, Ontspanning, Trager Methode

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag besteden we met de vijf principes van de Trager Methode aandacht aan het hoofd en de nek om ons lichaamsbewustzijn te vergroten, beter in contact te komen met ons gevoel en een ontspannen staat van zijn te bereiken.

Vijf principes
Bij het hoofd en de nek maken we opnieuw gebruik van de vijf principes van de Trager Methode: je gewicht ervaren, de vloeiende bewegingen van je lichaam en de verbindingen in je lichaam voelen, stil staan en ervaren wat er met je gebeurt en jezelf tot slot een open vraag stellen die aanspraak maakt op je lichaamgeestbewustzijn.

De oefening: hoofd en nek
Neem een denkbeeldige kom in je handen die gevuld is met zachte, geurende olie. Plaats deze denkbeeldige kom onder je kin en laat deze erin rusten. Stel je nu voor dat het hele gewicht van je hoofd op die olie drijft. Ervaar het gewicht van je hoofd. Beweeg je hoofd nu rustig heen en weer, van links naar rechts, met soepele ronddraaiende bewegingen. Voel de vloeiende bewegingen van je nek en je hoofd en voel hoe die twee met elkaar verbonden zijn. Stel je voor dat de olie al die verbindende botjes en werveltjes weer soepel maakt. Stop nu met bewegen en neem even de tijd om te ervaren wat er met je nek en je hoofd gebeurd is. Stel jezelf dan tot slot een open vraag, bijvoorbeeld: hoe voelen mijn nek en mijn hoofd nu? Hoe zou ik willen dat ze voelden? Laat je lichaamgeestbewustzijn het antwoord geven.

Tip van de week
Op je werk of aan het einde van een lange dag achter de computer, neem dan drie minuutjes de tijd om deze oefening te doen. Je zal merken dat je nekwervels achteraf soepeler aan zullen voelen, dat de spanning in je nek verdwijnt en je hoofd lichter voelt. Een prettig gevoel toch? Probeer dit zo nu en dan te blijven doen, het geeft rust, ontspanning en de gelegenheid om even echt naar je lichaam te luisteren.

Door gastblogger Jessie Kuipers

Summary
recipe image
Recipe Name
Trager methode: hoofd en nek
Published On
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Jessie Kuipers

Eigenaar en detox-expert at JK Bodywork
Jessie is de detox-expert van De Hippe Vegetariër, die als geen ander weet hoe het voelt om je leven om te keren. Zo leidde Jessie een avontuurlijk en wild bestaan, totdat ze het roer omgooide en zich ging verdiepen in spiritualiteit en goede voeding. Dit leidde haar naar Raw Food, de Trager Methode en uiteindelijk naar haar eigen “bodywork” praktijk waarin ze mensen op allerlei manieren helpt om weer het beste uit zichzelf te halen. Samen met Jessie begeleidt Isabel regelmatig een gespecialiseerde detox-week voor lezers op De Hippe Vegetariër.
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Latest posts by Jessie Kuipers (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt