Print Friendly, PDF & Email

Vandaag besteedt Jessie Kuipers met de vijf principes van de Trager Methode aandacht aan de rug om ons lichaamsbewustzijn te vergroten, beter in contact te komen met ons gevoel en een ontspannen staat van zijn te bereiken.

Vijf principes
Bij de rug maken we opnieuw gebruik van de vijf principes van de Trager Methode: je gewicht ervaren, de vloeiende bewegingen van je lichaam en de verbindingen in je lichaam voelen, stil staan en ervaren wat er met je gebeurt en jezelf tot slot een open vraag stellen die aanspraak maakt op je lichaamgeestbewustzijn.

De oefening: rug
Neem een ontspannen, staande houding aan met je armen langs je lichaam. Ervaar het gewicht van je armen. Breng je armen nu in beweging en laat ze rond je lichaam slingeren in tegengestelde richting. Laat aan het einde van de beweging je handen steeds op je lichaam vallen. Houd de beweging moeiteloos en ontspannen, laat je heupen en je hoofd met je armen mee bewegen zodat je lichaam zich om haar as beweegt. Ga door met deze oefening terwijl je het gewicht van je armen blijft ervaren en de vloeiende beweging van je armen, je hoofd en je heupen voelt. Voel hoe deze lichaamsdelen in verbinding staan met je rug en wat deze bewegingen doen met je rug. Stop nu met bewegen en neem even de tijd om te ervaren wat er met je rug gebeurd is. Stel jezelf dan een open vraag, bijvoorbeeld: hoe voelt mijn rug nu? Hoe zou mijn rug zich willen voelen? Laat je lichaamgeestbewustzijn het antwoord geven.

Tip van de week
Wanneer je deze winter buiten voor een stoplicht staat en het koud hebt, doe dan eens deze oefening. Je zal merken dat de beweging je ruggengraat masseert en je spieren opwarmt. De oefening zorgt ervoor dat je je lichaam meer als een geheel ervaart. Een prettig gevoel toch? Probeer dit zo nu en dan te blijven doen. Dit brengt ontspanning, vergroot je lichaamsbewustzijn en geeft de gelegenheid om even echt naar je lichaam te luisteren.

Door gastblogger Jessie Kuipers

Summary
Article Name
Trager methode: rug