Print Friendly, PDF & Email

Voorheen moest je voor écht kakelverse producten naar de boer toe. Eieren, aardbeien of asperges zijn toch echt het lekkerst als ze net van het land komen. Klein probleem: als je midden in de stad woont en geen auto hebt, kom je niet zo makkelijk op het platte boerenland. De markt is gelukkig een goed alternatief, maar dat kost helaas toch ook weer meer moeite dan even snel naar de supermarkt om de hoek gaan. Daarom is het super leuk dat je met het nieuwe initiatief ZTRDG.nl ook online net geoogste producten kan bestellen!

ZTRDG_tas_staandOnline foodmarkt
ZTRDG is een online foodmarkt, waarbij je boodschappen kan bestellen die rechtstreeks vanaf de boer of producent bij je thuis worden bezorgd. De producten zijn, zoals ze zelf zeggen, knettervers. Hun scherpe slogan is dan ook ‘vandaag bezorgd is gisteren geoogst’. Op ZTRDG.nl kan je uit meer dan 450 verse producten kiezen, aangeboden door 70 verschillende producenten. Denk aan boeren, tuinders, bakkers, kaasmakers , etc. Je online boodschappentas kan je daar vullen met je favoriete producten, die vervolgens bij jou worden afgeleverd. Klinkt eenvoudig, maar dit is echter nog een hele logistieke uitdaging met producten die direct van het land komen. Door ze met de hand in te laten pakken en met lokale bezorgers te werken, zorgt ZTRDG voor de juiste kwaliteit. Geen te rijpe, bewerkte producten, maar gewoon vers en goed. Handig om te weten: je kan 24/7 bestellen en zit niet vast aan een abonnement.

Recepten
Om je te inspireren, staan er op de site ook een hoop lekkere recepten. Ook voor de vegetariërs! Denk aan salades, soepen, ovengerechten en uiteraard heel veel gerechten waar de groenten de hoofdrol spelen. Denk aan gele couscous met geroosterde groenten, hummus en yoghurtsaus of ‘stoere’ groentefriet met pastinaak  en regenboogwortel. De kleurrijke salade van bloemkool met rode kool, kasbonen, kokos, munt, granaatappel en een pistachedressing is zeker iets wat ik ook graag zou willen proberen. Of een rabarbertaartje met hazelnoten, met zo min mogelijk suiker. Alsnog niet heel gezond, maar wel heel lekker! Ook heel praktisch: alle producten die je nodig hebt voor het recept kan je met één klik op de knop bestellen.

Favoriete producten
Heb je juist zin om zelf met allerlei producten te gaan experimenteren? Dat kan natuurlijk ook! Je kan kiezen uit verschillende categorieën zoals groenten en fruit, zuivel, dranken en cadeau (spannend!). Wat betreft groenten hebben ze de standaard soorten als bloembool en sla, maar ook de iets meer bijzondere, waar wij heel vrolijk van worden! Denk aan de choggia biet, regenboogwortel, verschillende soorten kiemen en paddenstoelen en verse kruiden, zoals citroenmelisse en knoflookbieslook. Ook kan je er terecht voor verse broden en zuivelproducten als yoghurtmousse of lekkere kazen. Geen zin om te koken? Je kan er ook terecht voor verse quiches, sapjes, verse pasta of kant-en-klare soepen en salades. Genoeg keuze dus!

Heb jij al zin om bij ZTRDG te gaan bestellen, of heb je het zelfs al een keer gedaan? Laat ons weten wat je ervaring via je een reactie op de website, Facebook of Twitter. Ik ben erg benieuwd!

Summary
ZTRDG: de online markt
Article Name
ZTRDG: de online markt