Print Friendly, PDF & Email

Bereid jij wel eens knolselderij thuis? Wij maken regelmatig saus van knolselderij of maken er puree of een smeuïge crème van. Hoog tijd dus om knolselderij in de spotlight te zetten! Wij maakten deze hele knolselderij Van Eigen Bodem uit de oven met rucolapesto. Feestelijk met knolselderij!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 knolselderij
10 g salie
2 el olijfolie
zout en peper

Voor de rucolapesto
100 g rucola
40 ml extra vierge olijfolie
½ citroen, sap en rasp
3 el Parmezaanse kaas, geraspt
30 g pijnboompitten

Extra:
aluminiumfolie

Hoe maak je deze hele knolselderij uit de oven met rucolapesto?

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de boven- en onderkant van de knolselderij en verwijder de schil. Leg twee vellen aluminiumfolie over elkaar heen en plaats hierop de knolselderij. Verdeel de salie samen met 2 el olijfolie over de knolselderij, breng op smaak met zout en peper. Vouw de vellen aluminiumfolie dicht en plaats de verpakte knolselderij 75 minuten in de oven.
  2. Blend voor de pesto alle ingrediënten, behalve de olijfolie en de Parmezaanse kaas, in een keukenmachine. Giet terwijl de pesto gemalen wordt de helft van de olijfolie er langzaam bij. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe en meng nogmaals.
  3. Haal de knolselderij uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en verdeel de rucolapesto over de knolselderij. Snijd de knolselderij aan tafel in dunne plakken.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Hele knolselderij uit de oven met rucolapesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)