...

Oerknol carpaccio met frisse salade en citrus vinaigrette

door | 24 mrt 2019 | Groente van de maand, Groenteschotel, knolselderij, Lunch, Recepten, Salade, witlof

Print Friendly, PDF & Email

Heb jij wel eens gekookt met oerknol? Wij vinden het zonde om deze frisse variant, die lijkt op zijn neefje de knolselderij, te koken, dus wij gebruiken deze rauw. De oerknol is de basis van dit recept, in de vorm van carpaccio met daarbij een frisse appel-witlof salade en citrusvinaigrette. Feestelijk met oerknol!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
2 oerknollen
4 stronken witlof
2 groene appels
2 avocado’s
100 g rozijnen
100 g amandelen, grof gehakt
10 g platte peterselie, grof gehakt

Voor de dressing:
1 perssinaasappel, het sap
1,5 citroen, het sap
3 el olijfolie
2 el ahornsiroop
zout en peper

Hoe maak je deze oerknol carpaccio met frisse salade en citrus vinaigrette?

  1. Schil de oerknol en snijd deze met behulp van een mandoline of platte stuk van een rasp in dunne plakken. Verwijder de harde onderkant en hart van de witlof en snijd deze in dunne repen. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd deze in dunne plakken en vervolgens in lucifers. Verwijder het vruchtvlees van de avocado’s en snijd in dunne plakken.
  2. Plaats voor de dressing alle ingrediënten in een kom en mix tot een egale dressing. Proef, en pas eventueel de smaak aan met zout en peper.
  3. Verdeel de plakjes oerknol over de borden in een mooie ring door de plakjes gedeeltelijk te overlappen. Verdeel de avocadoplakjes in een cirkel over de knolselderij. Maak de witlof, appel, rozijnen, walnoten en peterselie aan met de dressing en plaats kleine hoopjes van dit mengsel in het midden van de borden.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Oerknol carpaccio met frisse salade en citrus vinaigrette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt