Print Friendly, PDF & Email

Het is geheel terecht dat pastinaak geen vergeten groente meer is, want het is veelzijdig en ontzettend gezond! Het eerste recept van de drie dat ik met jullie deel is pastinaak puree: een ideaal bijgerecht voor bij verschillende groenten!

Wat heb je nodig?
200 gr pastinaak, geschild
Zout en peper
1 kruidnagel
1 laurierblad
20 gr roomboter
Chilipoeder

Hoe maak je de patinaak puree?
Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Doe de pastinaak in een pan met water. Zorg ervoor dat de pastinaak nét onder water ligt. Voeg zout en peper, kruidnagel en laurierblad toe aan de pan en breng het water aan de kook. Laat het 15-20 minuten koken zodat de pastinaak lekker zacht wordt. Giet het water uit de pan en vang het op in een kom. Dit water heb je later nodig. Verder mag de kruidnagel en laurierblad verwijdert worden. Pureer dan met een staafmixer de pastinaak. Bepaal zelf de goede dikte door af en toe een beetje kookvocht toe te voegen. Hoe meer je toevoegt hoe zachter en meer ‘créme’ je de puree wilt hebben. Meng de roomboter beetje bij beetje door de puree en laat het zacht mee smelten. Voeg tussen het mengen door naar smaak chilipoeder, zout en peper toe. Serveer de puree naast de groente.

Heb jij deze pastinaak puree gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastinaak puree
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 57 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!