...

In het seizoen: Pastinaak puree

door | 21 jan 2018 | Aardappel, Basis, Groente van de maand, pastinaak, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Het is geheel terecht dat pastinaak geen vergeten groente meer is, want het is veelzijdig en ontzettend gezond! Het eerste recept van de drie dat wij met jullie delen is pastinaak puree: een ideaal bijgerecht voor bij verschillende groenten!

Wat heb je nodig?
1 kruidnagel
1 laurierblad
200 g pastinaak, geschild
20 g roomboter
chilipoeder
zout en peper

Hoe maak je de patinaak puree?
1. Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Doe de pastinaak in een pan met water. Zorg ervoor dat de pastinaak nét onder water ligt. Voeg zout en peper, kruidnagel en laurierblad toe aan de pan en breng het water aan de kook. Laat het 15-20 minuten koken zodat de pastinaak lekker zacht wordt.
2. Giet het water uit de pan en vang het op in een kom. Dit water heb je later nodig. Verder mag de kruidnagel en laurierblad verwijderd worden.
3. Pureer dan met een staafmixer de pastinaak. Bepaal zelf de goede dikte door af en toe een beetje kookvocht toe te voegen. Hoe meer je toevoegt hoe zachter en meer ‘crème’ je de puree wilt hebben.
4. Meng de roomboter beetje bij beetje door de puree en laat het zacht mee smelten. Voeg tussen het mengen door naar smaak chilipoeder, zout en peper toe. Serveer de puree naast de groente.

TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!
EXTRA TIP! Probeer jij je pastinaak te snijden maar heb je geen goed keukenmes? Neem dan eens een kijkje op de website van Knivesandtools.

Heb jij deze pastinaak puree gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastinaak puree
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 97 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

10 Reacties

  1. Saskia

    Heerlijk, ik had 300 gr pastinaak voor 2 personen als vervanging voor aardappelpuree.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hi Saskia, dat klinkt als een lekkere variatie!

      Antwoord
  2. Richard Beijer

    Ik heb de pastinaak puree gemaakt met zonnebloem olie ipv boter. Het was heerlijk. Gaan we vaker klaarmaken.

    Antwoord
  3. Dini Kesterink

    De 1e keer dat we dit hadden gemaakt waren we toch verrast naar de smaak van pastinaak ik had er broccoli bij.Nu eet ik het weer maar nu met bloemkool met kerrysaus en een bal gehakt.

    Antwoord
  4. Simone

    Voor hoeveel personen is dit?

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Hi Simone, als bijgerecht voor 4 personen, als ‘koolhydraat’ van de maaltijd voor 2 personen. Eetsmakelijk!

      Antwoord
  5. Ellie Pelzer

    200 gr roomboter op 200 gr pastinaak? Dit kan toch niet kloppen

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Dag Ellie, Excuus excuus, we waren een 0 uitgeschoten in het recept. Heel dom. 20 gram boter, is ruim voldoende 😉 Dank voor je oplettendheid! Groet, Isabel

      Antwoord
    • pieter

      jawel ik heb het gedaan en het was geweldig!!

      Antwoord
      • sam

        Pieter, dankuwel

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt