Print Friendly, PDF & Email

Het is geheel terecht dat pastinaak geen vergeten groente meer is, want het is veelzijdig en ontzettend gezond! Het eerste recept van de drie dat ik met jullie deel is pastinaak puree: een ideaal bijgerecht voor bij verschillende groenten!

Wat heb je nodig?
200 g pastinaak, geschild
zout en peper
1 kruidnagel
1 laurierblad
20 g roomboter
chilipoeder

Hoe maak je de patinaak puree?

  1. Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Doe de pastinaak in een pan met water. Zorg ervoor dat de pastinaak nét onder water ligt. Voeg zout en peper, kruidnagel en laurierblad toe aan de pan en breng het water aan de kook. Laat het 15-20 minuten koken zodat de pastinaak lekker zacht wordt.
  2. Giet het water uit de pan en vang het op in een kom. Dit water heb je later nodig. Verder mag de kruidnagel en laurierblad verwijderd worden.
  3. Pureer dan met een staafmixer de pastinaak. Bepaal zelf de goede dikte door af en toe een beetje kookvocht toe te voegen. Hoe meer je toevoegt hoe zachter en meer ‘crème’ je de puree wilt hebben.
  4. Meng de roomboter beetje bij beetje door de puree en laat het zacht mee smelten. Voeg tussen het mengen door naar smaak chilipoeder, zout en peper toe. Serveer de puree naast de groente.

TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!

Heb jij deze pastinaak puree gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastinaak puree
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 96 Review(s)