Het is geheel terecht dat pastinaak geen vergeten groente meer is, want het is veelzijdig en ontzettend gezond! Het eerste recept van de drie dat wij met jullie delen is pastinaak puree: een ideaal bijgerecht voor bij verschillende groenten!
Wat heb je nodig?
1 kruidnagel
1 laurierblad
200 g pastinaak, geschild
20 g roomboter
chilipoeder
zout en peper
Hoe maak je de patinaak puree?
1. Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Doe de pastinaak in een pan met water. Zorg ervoor dat de pastinaak nét onder water ligt. Voeg zout en peper, kruidnagel en laurierblad toe aan de pan en breng het water aan de kook. Laat het 15-20 minuten koken zodat de pastinaak lekker zacht wordt.
2. Giet het water uit de pan en vang het op in een kom. Dit water heb je later nodig. Verder mag de kruidnagel en laurierblad verwijderd worden.
3. Pureer dan met een staafmixer de pastinaak. Bepaal zelf de goede dikte door af en toe een beetje kookvocht toe te voegen. Hoe meer je toevoegt hoe zachter en meer ‘crème’ je de puree wilt hebben.
4. Meng de roomboter beetje bij beetje door de puree en laat het zacht mee smelten. Voeg tussen het mengen door naar smaak chilipoeder, zout en peper toe. Serveer de puree naast de groente.
TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!
EXTRA TIP! Probeer jij je pastinaak te snijden maar heb je geen goed keukenmes? Neem dan eens een kijkje op de website van Knivesandtools.
Heb jij deze pastinaak puree gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Heerlijk, ik had 300 gr pastinaak voor 2 personen als vervanging voor aardappelpuree.
Hi Saskia, dat klinkt als een lekkere variatie!
Ik heb de pastinaak puree gemaakt met zonnebloem olie ipv boter. Het was heerlijk. Gaan we vaker klaarmaken.
De 1e keer dat we dit hadden gemaakt waren we toch verrast naar de smaak van pastinaak ik had er broccoli bij.Nu eet ik het weer maar nu met bloemkool met kerrysaus en een bal gehakt.
Voor hoeveel personen is dit?
Hi Simone, als bijgerecht voor 4 personen, als ‘koolhydraat’ van de maaltijd voor 2 personen. Eetsmakelijk!
200 gr roomboter op 200 gr pastinaak? Dit kan toch niet kloppen
Dag Ellie, Excuus excuus, we waren een 0 uitgeschoten in het recept. Heel dom. 20 gram boter, is ruim voldoende 😉 Dank voor je oplettendheid! Groet, Isabel
jawel ik heb het gedaan en het was geweldig!!
Pieter, dankuwel