Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Ik ben dol op Rooibos. In mijn thee, als Ice Tea en je kan er zelfs heerlijk mee koken! Wist je dat Rooibos enkel en alleen in Zuid-Afrika groeit? En dat deze plant bijzonder veel gezonde eigenschappen met zich mee brengt? Lees het hier!

Herkomst van Rooibos
De enige plek ter wereld waar Rooibos groeit is in Zuid Afrika. Deze zogeheten ‘heester’ groeit in het Cederberg gebergte op 4 uur rijden van Kaapstad. Hier wordt de Rooibos verbouwd in een bijzonder ruw en bergachtig gebied. De Rooibos moet een jaar groeien voordat hij geoogst kan worden. Dit oogsten gebeurt ouderwets met de hand! Zodra de Rooibos geoogst is gaat het naar de fabriek waar het wordt gesorteerd en gesneden, de Rooibos is dan nog groen van kleur. In het natuurlijke fermentatieproces dat volgt verandert de kleur naar dat typische rood-oranje wat Rooibos zo mooi maakt. Tot slot wordt alles uitgelegd en gedroogd in de zon. That’s it! Een volledig natuurlijk en biologisch proces. Nu kan deze Rooibos verkocht en verwerkt worden.

Gezondheid van Rooibos
Rooibos is niet alleen lekker als thee en volledig cafeïne vrij, het heeft ook een aantal bijzondere eigenschappen. Zo heeft Rooibos een uniek gehalte aan antioxidanten: wel 50 keer meer dan groene thee! Deze antioxidanten neutraliseren de oxidanten (vrije radicalen) in je lichaam en zijn daarom belangrijk om voldoende van binnen te krijgen. Tevens is Rooibos rijk aan mineralen zoals calcium, koper, fluoride, ijzer, magnesium, kalium, zink en mangaan. Tot slot bevat Rooibos veel vitamine C en zou Rooibos de stresshormoon cortisol verminderen, waardoor je minder last hebt van stress. De moeite waard om af en toe een kopje van te drinken dus!

Rooibos ijsthee van BOS
Sinds deze zomer ben ik verliefd op BOS Ice Rooibos. Dit vrolijke Zuid-Afrikaanse merk straalt van de passie en ambitie. De naam BOS is natuurlijk afgeleid van Rooibos, maar ook van het Zuid-Afrikaanse ‘to go BOS’ wat zoveel betekent als ‘lekker helemaal losgaan’. Ze zijn bij BOS apetrots op hun nationale product Rooibos en terecht! Richard, mede-eigenaar van BOS Brands, runt de Klipopmekaar Farm in Zuid-Afrika, wat de thuisbasis is van BOS Ice Rooibos. In dit sprookjesachtige landschap wordt gewerkt aan een natuurlijke ijsthee waar je blij van wordt! De basis van de ijsthee is Rooibos, water, natuurlijke rietsuiker en citroenzuur. Niks meer, geen geheimen! De blikjes en verpakkingen springen uit het schap met hun vrolijke kleur en de herkenbare leeuw van Zuid-Afrika op het logo. Je kunt kiezen uit zes smaken: Lemon, Peach, Berry, Lime & Ginger, Sparkling Lemon en sinds deze week… Green Rooibos & Yuzu!

Green Rooibos & Yuzu
Je raadt het wellicht al… Deze ijsthee is gemaakt op basis van de groene Rooibos, vóór het fermentatie proces dus! Dit zorgt voor een extra frisse, zomerse smaak. Heerlijk in combinatie met Yuzu & Pomelo Citrus, twee natuurlijke citrussmaken. Cafeïne vrij, laag in calorieën, rijk aan antioxidanten en mineralen. Een ideaal zomerdrankje, ook voor de kids en doet het pérfect als cocktail met een scheutje gin of wodka. YUM!

BOS Ice Rooibos is te koop bij Albert Heijn in 250ml blikje en 1 liter Tetra-pak. Ook vind je BOS Ice Rooibos in de horeca.

Ken jij BOS Ice Rooibos al? Wil je het eens proberen? Wat is jouw favoriete smaak? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of volg BOS via Facebook of Instagram. We zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal!

Summary
Van pure Zuid-Afrikaanse Rooibos tot BOS Ice Tea Rooibos
Article Name
Van pure Zuid-Afrikaanse Rooibos tot BOS Ice Tea Rooibos
Description
Wist je dat de enige plek ter wereld waar Rooibos groeit Zuid-Afrika is? En wist je dat Rooibos super gezond is? Je leest het hier!
Author