...

Van pure Zuid-Afrikaanse Rooibos tot BOS Ice Rooibos

door | 19 jul 2017 | Adv, Gezondheid, In mijn keuken, Nieuws, Producten, Thee, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben dol op Rooibos. In mijn thee, als Ice Tea en je kan er zelfs heerlijk mee koken! Wist je dat Rooibos enkel en alleen in Zuid-Afrika groeit? En dat deze plant bijzonder veel gezonde eigenschappen met zich mee brengt? Lees het hier!

Herkomst van Rooibos
De enige plek ter wereld waar Rooibos groeit is in Zuid Afrika. Deze zogeheten ‘heester’ groeit in het Cederberg gebergte op 4 uur rijden van Kaapstad. Hier wordt de Rooibos verbouwd in een bijzonder ruw en bergachtig gebied. De Rooibos moet een jaar groeien voordat hij geoogst kan worden. Dit oogsten gebeurt ouderwets met de hand! Zodra de Rooibos geoogst is gaat het naar de fabriek waar het wordt gesorteerd en gesneden, de Rooibos is dan nog groen van kleur. In het natuurlijke fermentatieproces dat volgt verandert de kleur naar dat typische rood-oranje wat Rooibos zo mooi maakt. Tot slot wordt alles uitgelegd en gedroogd in de zon. That’s it! Een volledig natuurlijk en biologisch proces. Nu kan deze Rooibos verkocht en verwerkt worden.

Gezondheid van Rooibos
Rooibos is niet alleen lekker als thee en volledig cafeïne vrij, het heeft ook een aantal bijzondere eigenschappen. Zo heeft Rooibos een uniek gehalte aan antioxidanten: wel 50 keer meer dan groene thee! Deze antioxidanten neutraliseren de oxidanten (vrije radicalen) in je lichaam en zijn daarom belangrijk om voldoende van binnen te krijgen. Tevens is Rooibos rijk aan mineralen zoals calcium, koper, fluoride, ijzer, magnesium, kalium, zink en mangaan. Tot slot bevat Rooibos veel vitamine C en zou Rooibos de stresshormoon cortisol verminderen, waardoor je minder last hebt van stress. De moeite waard om af en toe een kopje van te drinken dus!

Rooibos ijsthee van BOS
Sinds deze zomer ben ik verliefd op BOS Ice Rooibos. Dit vrolijke Zuid-Afrikaanse merk straalt van de passie en ambitie. De naam BOS is natuurlijk afgeleid van Rooibos, maar ook van het Zuid-Afrikaanse ‘to go BOS’ wat zoveel betekent als ‘lekker helemaal losgaan’. Ze zijn bij BOS apetrots op hun nationale product Rooibos en terecht! Richard, mede-eigenaar van BOS Brands, runt de Klipopmekaar Farm in Zuid-Afrika, wat de thuisbasis is van BOS Ice Rooibos. In dit sprookjesachtige landschap wordt gewerkt aan een natuurlijke ijsthee waar je blij van wordt! De basis van de ijsthee is Rooibos, water, natuurlijke rietsuiker en citroenzuur. Niks meer, geen geheimen! De blikjes en verpakkingen springen uit het schap met hun vrolijke kleur en de herkenbare leeuw van Zuid-Afrika op het logo. Je kunt kiezen uit zes smaken: Lemon, Peach, Berry, Lime & Ginger, Sparkling Lemon en sinds deze week… Green Rooibos & Yuzu!

Green Rooibos & Yuzu
Je raadt het wellicht al… Deze ijsthee is gemaakt op basis van de groene Rooibos, vóór het fermentatie proces dus! Dit zorgt voor een extra frisse, zomerse smaak. Heerlijk in combinatie met Yuzu & Pomelo Citrus, twee natuurlijke citrussmaken. Cafeïne vrij, laag in calorieën, rijk aan antioxidanten en mineralen. Een ideaal zomerdrankje, ook voor de kids en doet het pérfect als cocktail met een scheutje gin of wodka. YUM!

BOS Ice Rooibos is te koop bij Albert Heijn in 250ml blikje en 1 liter Tetra-pak. Ook vind je BOS Ice Rooibos in de horeca.

Ken jij BOS Ice Rooibos al? Wil je het eens proberen? Wat is jouw favoriete smaak? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of volg BOS via Facebook of Instagram. We zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal!

Summary
Van pure Zuid-Afrikaanse Rooibos tot BOS Ice Tea Rooibos
Article Name
Van pure Zuid-Afrikaanse Rooibos tot BOS Ice Tea Rooibos
Description
Wist je dat de enige plek ter wereld waar Rooibos groeit Zuid-Afrika is? En wist je dat Rooibos super gezond is? Je leest het hier!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

3 Reacties

 1. Frank

  Het zou wel netjes zijn als je erbij vermeld dat je gesponsord wordt door BOS (want aan het marketingpraatje in het artikel te zien is dat zo).

  Antwoord
  • Lieske van der Waals

   Hoi Frank, je hebt helemaal gelijk! Dit artikel stamt nog uit het tijdperk dat wij nog geen ‘adv’ ofwel advertentie filter op de website hadden. 1000 maal excuses, ik heb deze meteen aangezet.

   Antwoord
 2. Ineke

  De rooibosthee van Bos is super maar ik ben niet op zoek naar de ICE tea. Ik wil graag de theezakjes. Die hebben we in ZA gekocht in zo’n mooi geel blik en willen het graag weer vullen. Wie kan mijn helpen?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt