Print Friendly, PDF & Email

Maak kennis met de wereld van couscous! Met kookboek Couscous delen Nadia Zerouali en Samira Dahmani hun liefde voor couscous graag met ons. De recepten zijn geïnspireerd op hun moeders kookkunsten en andere Marokkaanse vrouwen. Couscous bevat zestig verschillende recepten uit hun eigen Couscousbar in Amsterdam. Vandaag staan er twee heerlijke couscousrecepten voor je klaar, met als aftrap een parelcouscoussalde met doperwten en muntpesto. Geniet van deze verrassende Marokkaanse couscoussalade!

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
350 g parelcouscous
600 g doperwten (diepvries)
100 g geroosterde amandelen
1 kleine teen knoflook
75 g witte kaas (feta)
¼ bosje munt
frisgroene olijfolie
peper en zout
4 eetl. vers citroensap

Ook nodig
Vijzel

Bereidingswijze
1. Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
Kook de bevroren doperwten circa 2 minuten in gezouten ruim kokend water. Giet af en spoel met koud water.
2. Hak de amandelen fijn. Pel de teen knoflook. Verkruimel de witte kaas. Ris een kleine hand muntblaadjes van de takjes.
3. Stamp in een vijzel de knoflook fijn met een snufje zout en de muntblaadjes. Meng de witte kaas erdoor en voeg een flinke scheut olijfolie toe totdat het een smeuïge pesto is. Breng op smaak met peper en zout.
4. Meng vlak voor het serveren de parelcouscous met de doperwten, de amandelen, het citroensap, een scheutje olijfolie en wat van de muntpesto. Schep in een kom of schaal en geef de rest van de muntpesto en verse munt erbij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Couscous ‘De lekkerste gerechten uit de couscousbar’
Nadia Zerouali en Samira Dahmani

Summary
Couscous: parelcouscoussalade met doperwten en muntpesto
Article Name
Couscous: parelcouscoussalade met doperwten en muntpesto
Description
Maak kennis met de wereld van couscous! Met het kookboek Couscous delen Nadia Zerouali en Samira Dahmani hun liefde voor het gerecht met ons!
Author