Beoordeel dit artikel

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk. Vandaag het recept voor tempé mendol goreng tempéballetjes!

Tempé mendol goreng tempéballetjes
Dit gerechtje is heerlijk als bijgerecht op een rijsttafel, maar past ook goed als vegetarisch borrelhapje. In het recept gebruik ik een keukenmachine om de tempé fijn te malen. Je kunt het uiteraard ook met een vork prakken, maar let er wel op dat het heel fijn moet worden. Je hebt een fijne structuur nodig om het mengsel goed te kunnen kneden.

Ingrediënten
voor 10-12 stuks
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 chilipepers, gehakt, toevoegen naar smaak
1/4 tl kentjoerpoeder
1/4 tl ketoembar
3 kaffirlimoenblaadjes, steeltjes verwijderd, gehakt
1 tl zout
snufje suiker
200 g tempé, in kleine stukken gesneden
zonnebloemolie, om in te frituren

Bereidingswijze

  1. Maak een boemboe van alle ingrediënten behalve de tempé en de zonnebloemolie.
  2. Maal de tempé fijn in een keukenmachine.
  3. Meng de boemboe met de tempé en maak ovaalvormige balletjes van ongeveer 2,5 bij 4 cm (of anders ronde balletjes). Druk en pers de tempé goed samen, anders vallen ze tijdens het bakken uit elkaar.
  4. Frituur de tempé mendol goreng in een wok met hete zonnebloemolie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Smakelijk!

Wat is jouw favoriete Indonesische gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Basisboek Indonesisch
Francis Kuijk
Uitgeverij: Good Cook
ISBN: 9789461432087
Prijs: €30,95

Summary
recipe image
Recipe Name
De Indonesische keuken: Tempé mendol goreng tempeballetjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!