Griekse keuken: Geroosterde pompoen met geitenwrongel
Daniëlle van Kampen

Griekse keuken: Geroosterde pompoen met geitenwrongel

dinsdag 26 maart 2019
Vandaag delen wij het Griekse recept voor geroosterde pompoen met geitenwrongel. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we onze favoriete kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Griekse keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op van kookboek GREEK. Dit boek is geschreven door George Calombaris, bekend van Masterchef Australia. Wij delen zijn lekkerste vegetarische recepten voor op een Griekse avond!

Ingrediënten
4 personen
100 g krenten
1⁄2 pompoen
2,5 el extra vergine olijfolie
zoutvlokken en versgemalen
zwarte peper
4–5 el gemengde zaden, waaronder sesamzaad, zonnebloem- en pompoenpitten
8 lente-uitjes, schuin in dunne ringen gesneden
1 el chardonnay-azijn (of andere goede wittewijnazijn)
100 g geitenwrongel (online of bij de goede kaaswinkel verkrijgbaar)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de krenten wellen in warm water. Snijd de pompoen in parten met een dikte van 5 tot 6 cm, verwijder de pitten maar laat de schil zitten.
2. Wrijf de parten in met de helft van de olijfolie. Verhit een grillpan of barbecuegrill. Gril de pompoen totdat die aan beide kanten mooie strepen vertoont.
3. Leg de pompoen dan op de beklede bakplaat en strooi er zout en peper over. Bak 12 tot 15 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is als je er een mes in steekt
4. Rooster de zaden en pitten in een droge koekenpan op matig hoog vuur in 2 tot 3 minuten goudgeel. Blijf de pan schudden zodat ze niet aan de bodem plakken en verbranden. Neem het zaad eruit en laat het afkoelen in een kom. Giet de krenten af en meng ze in een kom met de lente-ui.
5. Schenk de azijn en de resterende olijfolie erover en breng op smaak met zout en peper.
6. Leg de pompoen op een schaal en schep de lente-uisalade erop. Spuit of lepel de geitenwrongel eromheen en serveer.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

GREEK uit de keuken van George Calombaris
George Calombaris
Uitgeverij: Good Cook B.V.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.