Japanse keuken: Paddenstoelen-tofuramen
Mariëlle van Stek

Japanse keuken: Paddenstoelen-tofuramen

donderdag 11 oktober 2018
Naar recept

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Japanse keuken aan bod, waarvoor we het boek Ramen van Tove Nilsson mochten gebruiken. Zoals de titel het aangeeft, is dit boek gespecialiseerd in ramen recepten, ook wel noedelsoep genoemd. Maar er staan ook genoeg andere recepten uit Japan in. Aanrader! 

Dit recept voor ramen met paddenstoelen en tofu is subtiel, zonder heftige kruiden en smaken. Mocht je het pittiger willen, dan kun je er altijd chili aan toevoegen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een grote pan water met zout aan de kook voor de noedels.

Stap 2

Warm de bouillon op in een pan.

Stap 3

Verwam vier kommen met heet water, zodat de bouillon en noedels lang warm blijven in de kommen. Giet voor het serveren het water eruit.

Stap 4

Fruit de shiitakes in een koekenpan op matig vuur in 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout.

Stap 5

Schep de bouillon in de kommen.

Stap 6

Kook de noedels ongeveer 45 seconden in ruim kokend water, of volgens de verpakking. Bij voorkeur doe je dit in een noedelzeef of andere zeef om de noedels er snel uit te kunnen halen als ze klaar zijn. Het is secondewerk om ze precies goed gaar te krijgen. Laat ze uitlekken en doe de noedels in de kommen bouillon.

Stap 7

Garneer met de shiitake, tofu, rauwe enoki, mizuna en geroosterde sjalotten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd! Ramen Tove Nilsson €19,95 Good Cook B.V. 9789461431578

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.