Print Friendly, PDF & Email

Dat bananen súper lekker zijn, de perfecte zoetmakers zijn in baksels, ontbijtjes en smoothies en ook nog eens gezond zijn, wisten we natuurlijk allang! Instagram staat vol met bananenbroden en mug cakes. Bananenboek, geschreven door Kim Waninge, laat zien dat er nog véél meer heerlijke, gezonde zoete en hartige baksels en gerechten met dit populaire stuk fruit te maken is.

Kim Waninge
Kim Waninge begon haar carrière als redacteur bij kooktijdschriften. Ze bracht eerder al het kookboek Gezondigen uit met twee vriendinnen. Schrijven doet ze naast haar werk bij bureau Red Banana, hoe toepasselijk ;). Voor Bananenboek bedacht Kim Waninge recepten voor elk moment van de dag: van ontbijt en tussendoortjes tot lunch, diner en zelfs cocktails. Kortom: volgens Kim kunnen bananen de hele dag door.

De ene banaan is de andere niet
Dat bananen de perfecte basis zijn voor smoothies, weten we inmiddels. Een aantal van ons weten ook dat bananenbrood een fantastische manier is om ietwat overrijpe bananen om te toveren in een voedzaam tussendoortje. Maar Kim Waninge wilt met haar boek laten zien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn met bananen. Volgens haar is de ene banaan de andere niet. Vandaar dat Kim naast de heerlijke recepten met bananen in de hoofdrol, ook handige tips & tricks deelt voor de meest optimale resultaten.

Recepten
Alle recepten uit Bananenboek zijn in een handomdraai te maken. In het eerste hoofdstuk staan de ontbijt- en lunchrecepten met uiteraard banaan in de hoofdrol. Van ontbijtmuffins, pancakes, granola tot aan overnight oats en acai bowls. In het daarop volgende hoofdstuk staan de zoete baksels: de door haar genoemde 11 en 4 uurtjes banana bake off. Apenbrood, een fries suikerbrood, bananenblondies, hummingbirdcake, bananenbrood en nog veel meer. Na de zoete baksels volgt het hoofdstuk met recepten voor diner. Het merendeel van de recepten is vegetarisch en zitten tjokvol pure ingrediënten. Bij de recepten die niet vegetarisch zijn, staat er onder de beschrijving en uitwerking een tip om het recept vegetarisch te maken.

Layout
Het boek is dankzij de eenvoud prettig en overzichtelijk om in te kijken. Bananenboek staat vol mooie foto’s van recepten met daarnaast een uitwerking van de recepten. Deze staan op witte pagina’s, met eenvoudig maar sierlijk lettertype.

Al met al…
Is het bananenboek een pareltje voor bananenliefhebbers. Het boek laat zien dat banaan een veelzijdige vrucht is waarmee véél creatieve, smaakvolle gerechten te maken zijn voor zowel ontbijt, lunch, tussendoortjes als diners. Een aanrader!

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Bananenboek
Kim Waninge
Uitgever: Loopvis
ISBN: 9789492890023
Prijs: €17,50

 

Summary
Kookboek: Bananenboek
Article Name
Kookboek: Bananenboek
Description
Bananenboek, van Kim Waninge, laat zien dat er heel veel heerlijke, gezonde zoete en hartige baksels en gerechten met bananen te maken zijn!
Author