Print Friendly, PDF & Email
2/5 - (5 stemmen)

Speciaal voor alle Nederlandse kaaskoppen! Wat is er nou lekkerder dan een overheerlijke, mooi gerijpte kaas? Met het boek Kaas uit eigen keuken kun je zelf, in je eigen keuken, heerlijke kaas maken! En dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Volgens Nils maak je met een paar liter melk en wat oefening zo een eigen stukje kaas. Houd je een beetje van uitdaging? Verras jezelf en vrienden met je eigengemaakte kaas.

Kaas uit eigen keuken
Voor de verschillende bereidingswijzen die in dit boek beschreven staan, heb je natuurlijk wel een paar spullen nodig. Hoofdstuk 1 vertelt je welke materialen er nodig zijn met de bijbehorende stappen. Van schoonmaakmiddel tot thermometer, met overzichtelijke foto’s erbij zodat je geen misstap maakt. Kaas bestaat in principe uit een paar simpele basisingrediënten: melk, zuursel, stremsel en zout. Daaraan zou je nog wat kruiden en wat hulpstofjes toevoegen. In het tweede hoofdstuk ‘ingrediënten’ wordt er per melksoort (waterbuffel-, geiten- en schapen- en jerseymelk) beschreven wat eraan moet worden toegevoegd. Hierna kun je aan de slag! Nou ja, bijna dan. Je weet nu wat je nodig hebt, dus je kunt aan het werk. Hoofdstuk 3 beschrijft net zoals in de vorige hoofdstukken stap voor stap wat je moet doen om jouw kaasje te maken. Nu je een beetje weet hoe de kazen worden gemaakt, is het tijd om uit je comfort zone te gaan. Nils geeft in hoofdstuk 4 ‘basis-recepten’ een aantal recepten. Van eenvoudige tot pittigere kazen, zowel qua smaak als moeilijkheid. De hoofdstukken gaan nog door tot en met hoofdstuk 10, waarin de meeste lekkere recepten staan in combinatie met jouw zelfgemaakte stukje kaas!

Recepten
Na al dat harde kaasmakerij werk, is het nu toch echt tijd om met de lekkere kaas een recept in elkaar te flansen. Je maakt bijvoorbeeld de carpaccio van verschillende kleuren biet, rode ui, gerookt zout, cruesli en verse kaas (hüttenkäse of cottage cheese). Of probeer het recept voor een gezellig etentje met vrienden, zoals een schuim van verse geitenkaas, gedroogd fruit, gepofte wilde rijst en gerookte amandelen.

Lay-out
Kaas uit eigen keuken is een kleurig handboek. Het boek neemt je stap voor stap mee in het proces van kaasmaken, inclusief smakelijke fotografie die je het water in de mond doet lopen.

Al met al..
Kaas uit eigen keuken maakt de wereld van kaas maken toegankelijk voor iedere kaasliefhebber. Het boek geeft je alle tools om te starten met het maken van homemade kaas. Nils werd van hobbyist een kaasspecialist, wie weet gebeurt dit ook met jou?

Benieuwd geworden naar Kaas uit eigen keuken of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of de website. We horen het graag!

Kaas uit eigen keuken
Nils Koster
ISBN: 9789059569003

Summary
Kookboek: Kaas uit eigen keuken
Article Name
Kookboek: Kaas uit eigen keuken
Description
Attentie voor de Nederlandse kaaskoppen!Wat is er nou lekkerder dan een overheerlijk, mooi gerijpt kaas? Met dit boek kun je zelf - in je eigen keuken – heerlijke kaas maken!
Author