Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (3 stemmen)

‘Eet jezelf vrolijk én gezond!’  is het motto van Joke Boon, kookboeken schrijfster van onder andere Koken met Kleur! Dit inspirerende kookboek vol recepten waarin groenten de hoofdrol spelen, is samen te vatten als een perfect en uniek thuiskookboek voor iedereen die wel wat extra kleur in zijn/haar leven kan gebruiken. Kleur op je bord is namelijk niet alleen mooi, maar ook heel gezond!

Joke Boon
Joke Boon is journalist, kookboeken schrijver en recept ontwikkelaar voor onder andere Kesbeke tafelzuur. Van haar hand verschenen meerdere boeken, waaronder het succesvolle kookboek Bonen!.

Alle kleuren van de regenboog
Koken met Kleur! is opgedeeld in hoofdstukken waar alle kleuren van de regenboog in voorkomen. Het eerste hoofdstuk staat vol inspirerende recepten voor groenten met een rode kleur. Zoals rode uiensoep en soep met aardbeien. Het daarop volgende hoofdstuk staat vol recepten met groenten met een oranje kleur, geel, paars, goud, roze, bruin, zwart en wit. Maar hoezo heb je kleur op je bord nodig nodig? Het heeft een goede reden! Over het algemeen reageren we positiever op felle stralende kleuren, terwijl grauwe, doffe kleuren ons eerder somber lijken te stemmen. In landen waar mensen heel oud worden, bevat hun dieet opvallend veel verse en kleurrijke producten. Fruit en groenten, en dan vooral de meest gekleurde, bevatten een enorme hoeveelheid ziektewerende voedingsstoffen. Meer kleur op je bord is dus niet alleen een feestje voor het oog, het is ook nog eens héél gezond.

Recepten
De inspirerende recepten van Koken met Kleur! staan tjokvol kleurrijke groenten en fruit. Ben je in een rode bui? Blader dan door het hoofdstuk Rood en wellicht dat je een recept vindt waar jij op dat moment zin in hebt. De ingrediëntenlijst en de uitwerking van de recepten zijn helder en overzichtelijk, waardoor ze gemakkelijk thuis na te maken zijn. Er staat informatie én recepten in de kleuren van de regenboog. De ruim honderd gerechten zijn lekker, eenvoudig, origineel en perfect om grauwe dagen om te toveren in kleurrijke dagen.

Lay-out
Koken met Kleur! is een prachtig vormgegeven boek vol mooie, kleurrijke foto’s. De recepten zijn gemakkelijk te maken dankzij de heldere beschrijving. Het is een fijn boek dat ook door de duidelijke vormgeving goed te volgen is.

Al met al…
Is Koken met Kleur! een kookboek vol kleurrijke groenten en fruit. Een perfect en uniek thuiskookboek voor iedereen die wel wat extra kleur in zijn leven kan gebruiken. Het boek is een handig hulpmiddel om puur natuurlijke, kleurrijke gerechten te maken om op deze manier alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Koken met Kleur!
Auteur: Joke Boon
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISNB: 9789046823590
Prijs: €24,99

 

 

 


Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

Summary
Kookboek: Koken met Kleur!
Article Name
Kookboek: Koken met Kleur!
Description
'Eet jezelf vrolijk én gezond!'  is het motto van Joke Boon, kookboekenschrijfster van onder andere Koken met Kleur! Dit inspirerende kookboek vol recepten waarin kleurrijke groenten de hoofdrol spelen. Kleur op je bord is namelijk niet alleen mooi, maar ook heel gezond!
Author