Print Friendly, PDF & Email

Man.Eat.Plant., een stoer veganistisch kookboek voor mannen die nog overgehaald moeten worden om de veganistische keuken te leren kennen. Want daar draait het om volgens Maartje en Lisette, de auteurs van het kookboek. Dit boek is voor mannen die een zetje in de goede richting nodig hebben als het gaat om veganistisch koken. Want zeg nou zelf? Wie wilt er nu niet een ‘Man Cake’, proteïne pannenkoekje met zoute, krokante Tempeh bacon of een old-time classic hamburger gemaakt van spinazie. Dit boek bevat naast stoere gerechten ook interviews van stoere mannen die vegan eten.

Auteurs
Lisette staat al een lange tijd bekend om plantaardig eten. Na haar opleiding op de stylingacademie ontstond het platform ‘Ecofabulous lifestyle’, dat staat voor genieten met respect voor mens, dier en natuur. Dit was de grondlegger voor het schrijven van maar liefst 12 boeken. Niet lang hierna volgde het idee voor de ‘The Dutch Weed Burger’. Samen met Mark Kulsdom bedacht Lisette om zeewier in een plantaardige burger te verwerken.

Maartje studeerde eerst kunstgeschiedenis, maar had de passie om iets creatiefs en nuttigs in de maatschappij te doen. In 2014 begon Maartje met Koffie ende Koeck, een veganistische lunchroom in Amsterdam. Hiervoor kreeg ze de duurzaamheidsprijs van de Rabobank. Hierna volgde het boek Man.Eat.Plant. Afgelopen september kwamen zij en Lisette uit met het plantaardige kookboek voor mannen.

Recepten
Man.Eat.Plant. is verdeeld in vijf hoofdstukken, van ‘Furious breakfasts’ tot ‘Devil’s delights’. Ieder recept is geïnspireerd op de traditionele vleesrecepten, bijvoorbeeld Tempeh Saté, Full English Breakfast of de Wicked Shroom Buns. Maar niets is minder waar, elk recept is vegan en zit vol smaak. Met andere woorden; HOT, ROASTED, GRILLED, JUICY en VEGAN.

Lay-out
Alleen al bij het openslaan van het kookboek loopt het water je in de mond. Ieder recept ziet er super smakelijk uit en geeft de indruk dat het niet moeilijk is om te maken. Een aanrader voor je vriend, man, vader of opa. De kleurrijke fotografie afgewisseld met de stoere letters is erg vrolijk en speels.

Al met al…

Man.Eat.Plant. is een stoer, feestelijk en ideaal kookboek voor de mannen onder ons. Dikke aanrader als je de vegan keuken wilt leren kennen en al je guilty pleasures wilt eten in een veganistisch jasje.

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

MAN EAT PLANT
Auteurs:          Lisette Kreischer & Maartje Borst
Uitgeverij:       Kosmo Uitgevers

Summary
Kookboek: Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer & Maartje Borst
Article Name
Kookboek: Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer & Maartje Borst
Description
In Man.Eat.Plant. maak je kennis met de stoere veganistische recepten voor mannen. Dit boek is voor mannen die het zetje in de goede richting nodig hebben!
Author