Print Friendly, PDF & Email

Een paar dagen geleden introduceerde Marleen Visser haar nieuwste boek: IJs. Een vervolg op haar eerste boek Altijd ijs. Dat klopt, de ice cream queen is terug! En precies op tijd, want de temperaturen hier in Nederland beginnen langzaam te stijgen. In IJs laat Marleen nogmaals zien dat zij nooit klaar zal zijn met het verzinnen van nieuwe ijssmaken. Verbeterde recepturen, basisrecepten en heel veel nieuwe verrassende ijssmaken. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees dan snel verder!

IJs
De passie voor fotografie én food is er bij Marleen altijd geweest. Ze startte een eigen foodblog Share Love Not Secrets.com en het duurde niet lang totdat zij in contact kwam met een uitgeverij. Zo ontstond haar eerste boek, Altijd ijs. En dat was een groot succes! IJs verveelt nooit, vandaar dat Marleen het hoog tijd vond voor een nieuw ijsboek.

Lay-out
Je kunt zien dat Marleen dol is op fotografie en styling. De stijl lijkt simpel, maar kleine details laten de beelden opleven. Wat ik fijn vind aan dit boek is de bondige maar duidelijke introductie. Een kort voorwoord, een lijstje met belangrijke ingrediënten én een aantal tips. Zo kun je alle recepten ook makkelijk zonder een ijsmachine maken. Fijn!

Recepten
Het boek bevat dertig verrassende ijsrecepten. Deze zijn verdeeld in verschillende soorten categorieën zoals: basisrecepten, roomijs, vegan ijs, sorbetijs, yoghurtijs en ijslolly’s. Niet alleen verrassende, maar ook bijzondere smaken zijn er te vinden. Hier een greep uit de recepten: spicy honingijs met perzik, yuzu-ijs met blauwe-bessenswirl, bananenijs met popcorn & salted caramel, tahini-chocoladeijs met stukjes chocolade en mangosorbet met currykokos. Het ziet ernaar uit dat ik binnenkort aan de slag ga met ijs maken!

Al met al…
Dit is een mooi en verrukkelijk kookboek. Met zelfs een categorie vegan ijsjes, heb je mijn hart gewonnen. De recepten zijn absoluut origineel en met uitzondering van een aantal recepten, zijn alle ingrediënten gewoon in de supermarkt te vinden. Zelfs zonder ijsmachine kun je deze ijsjes maken. Niets wat je zou moeten weerhouden dit boek aan te schaffen!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

IJs
Marleen Visser
Uitgever: Becht

Summary
Kookboek review: IJs
Article Name
Kookboek review: IJs
Description
De ice cream queen is terug! In haar nieuwste boek deelt Marleen Visser dertig heerlijke en verassende ijsrecepten. Lees hier meer over het kookboek IJs!
Author