Print Friendly, PDF & Email

Vandaag zetten we onze eigen Vegabijbel in het zonnetje! Het kookboek is namelijk geschreven door Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër. De Vegabijbel is een handvat voor de beginnende, nieuwsgierige en naar inspiratie zoekende lezer. Vegetarisch of minder vlees eten? Dan biedt dit boek de perfecte uitkomst om de komende tijd verrassende vegetarische gerechten op tafel te toveren! Van pompoenstoof tot courgettespaghetti en van falafel tot knolselderijsteak: de komende tijd zullen we verschillende recepten delen uit de Vegabijbel! Nog meer goed nieuws: van 1 februari tot 30 april is de Vegabijbel ter ere van de Nationale Week Zonder Vlees (9-15 maart) in prijs verlaagd van €31,99 naar €25!

De Vegabijbel
De meeste mensen zijn bekend met de kookbijbel-reeks die de laatste jaren in de winkels is verschenen. In de reeks zijn onder andere al de Bakbijbel, Saladebijbel en Vegabijbel verschenen. Die laatste is een mooie aanvulling op de reeks, al zeggen we het zelf! De Vegabijbel werkt volgens het zelfde principe als de andere boeken. Nog niet bekend met de vegetarische keuken of nog zoekende? Geen probleem! Dit boek start met de gouden regels voor het bereiden van een vegetarische maaltijd. Daarnaast laat Isabel zien wat makkelijk is om standaard in huis te hebben en welk keukengerei niet te missen is in de keuken!

Recepten
Het boek start met hele handige how to’s, zoals het roosteren van groente of het vouwen van filodeeg. Hier kan je altijd op terugvallen als er in een recept een techniek aan bod komt waar je misschien nog niet zo bekend mee bent. Het volgende deel van het boek beslaat verschillende basisrecepten die nodig kunnen zijn voor andere recepten uit het boek en die handig van pas komen als je je eigen recept maakt! Hoe maak je bijvoorbeeld zelf tomatensaus, dressings, kruidenpasta’s, verschillende soorten hummus of bouillon? De volledige recepten variëren van klassiekers in een vegetarisch jasje tot moderne vegetarische recepten zoals quinoataart met zoete aardappel, courgette en feta.

Lay-out
Het boek is overzichtelijk ingedeeld. Het is prettig dat het boek eerst begint met uitleg en basisrecepten. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: curry’s, soepen, salades, pasta’s, wraps en pakketjes, quiches, frittata’s, hartige taarten, stamppot en aardappelgerechten, rijst- en granengerechten, burgers en balletjes en last but zeker not least: de feestgerechten! Het boek bevat veel onderdelen en recepten om de vegetarische keuken zo compleet mogelijk weer te geven. Door de duidelijke verdeling en inhoudsopgave raak je niet verdwaald tussen alle recepten en vind je door dit boek de bomen in het vegetarische bos!

Al met al
Eerlijk is eerlijk… we zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld! Maar ook objectief gezien is Vegabijbel een van de grotere vegetarische boeken met meer dan 150 recepten. Nu deze tijdelijk afgeprijsd is naar €25 vanwege de Nationale Week Zonder Vlees, is het daarom genoeg reden voor ons om jullie er vandaag over te vertellen! Dit boek kan je helpen als je net kennismaakt met de wereld van vegetarisch eten of wanneer je weer eens iets nieuws wilt proberen. Verras je ouders, vrienden of partner met heerlijke recepten die zelfs een echte vleeseter laten smullen!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Vegabijbel
Isabel Boerdam
Uitgeverij: Carrera culinair

Summary
Kookboek: Vegabijbel
Article Name
Kookboek: Vegabijbel
Description
Vandaag zetten we onze eigen Vegabijbel in het zonnetje! De Vegabijbel is een handvat voor de beginnende, nieuwsgierige en naar inspiratie zoekende lezer.
Author